Te afli aici: Acasa » Cultura » Expozitia Elastique

Expozitia Elastique

Institutul francez din Timisoara în parteneriat cu Institutul Francez din Cluj-Napoca și Muzeul de Artă din Timișoara organizează marti, 19 noiembrie, ora 18 la vernisajul expozitiei/instalatie “Elastique”, al artistei Axenia ROSCA.  Axenia Roşca a obtinut premiul Institutului Francez Cluj – Napoca în cadrul concursului Expo Maraton 2013.

Proiectul are ca punct de pornire conceptul creativ legat de spaţiul scenografic. În acest proiect fiind vorba de labirintul imaginativ, artista a pornit de la ideea posibilităţii de a experimenta metode de modelare a unui ambient scenografic realizat din materiale textile utilizând diferite caracteristici ale acestora: transparenţă/opacitate, elasticitate etc. Noul spaţiu creat are rolul de a modifica stările emoţionale ale spectatorului, acesta fiind implicat direct, participant şi parte integrată a instalaţiei ambientale. În sprijinul acestui fapt vin efecte vizuale (lumini colorate, proiecţii video), efecte sonore şi olfactive.

“Având ca sursă de inspirație elemente ale arhitecturii moderne și contemporane și principiile fomulate de Henri Focillon asupra posibilităților de modelare a spațiului în Viața formelor doresc să modific coordonatele spațiale ale unui ambient dat în scopul de a-i conferi acestuia noi valențe estetice […].  Ambientul scenografic va forma un labirint realizat din material textil de culoare albă susținut de o structură metalică.Titlul instalației definește calitățile materialului din care este creat spațiul. Acesta se poate tensiona și ancora în diferite puncte realizând un interior neregulat și asimetric”, susţine   Axenia Roşca.

Expozitia este deschisă in perioada 19 noiembrie – 13 decembrie in galeria de la subsol a Muzeului de Arta din Piaţa Unirii, nr.1. Accesul este gratuit.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus