Gala Baletului Italian la Timisoara

Pentru spectatorii pasionați de arta dansului alb, noul sezon artistic debutează cu Gala Baletului Italian. Spectacolul va avea loc luni, 7 octombrie 2013, la ora 19,30 la Opera Națională Română din Timișoara. Organizat de Compagnia Balletto Clasico din Reggio, Italia, spectacolul este realizat de artista emerită Ileana Iliescu.  Pe muzică de Ceaikovski, Rahmaninov, Liszt și Haciaturian și cu o coregrafie concepută de maestrul Marinel Ștefănescu, unul dintre cei mai străluciți balerini români ai tuturor timpurilor, în spectacol vor evolua, ca soliști, balerinii italieni Stefania Cardaci, Elena Casolari, Beatrice Flaborea, Colette Gasperini și Walter Maimone, alături de Bianca Assad (Brazilia), Mirei Tanaka (Japonia), Dorian Grori, Tiljaus Lukai și Rezart Stafa din Albania, Alexandr Serov  (Republica Moldova).

Biletele au fost puse în vânzare, la prețuri cuprinse, pe categorii de loc,  între 50 și 150 de lei, la Agenția Operei. Spectacolul face parte dintr-un amplu turneu al companiei italiene, al cărei itinerar artistic  în România include orașele București, Constanța, Ploiești, Târgu Mureș, Cluj-Napoca și Timișoara.

Compagnia Balleto Classico ”Liliana Cosi – Marinel Ștefănescu” a fost fondată în anul 1975 şi își desfășoară activitatea în Reggio, Italia, unde se află și Școala de Balet a acesteia. Repertoriul acesteia cuprinde 28 de lucrări, de la capodopere ale baletului clasic, precum ”Don Quixote” de Ludwig Minkus, ”Coppelia” de Leo Delibes sau feeria ”Frumoasa din Pădurea Adormită”, de P.I. Ceaikovski, la noile creațiile ale coregrafului Marinel Ștefănescu, în acordurile muzicii lui George Enescu, Igor Fiodorovici Stravinski, Alexandr Skriabin sau Serghei Rachmaninov. În fiecare stagiune, Compania susține peste 70 de spectacole în Italia și cel puțin câte un turneu în străinătate, însumând până în present 2000 de spectacole în peste 450 de orașe, din Europa Occidentală până în Japonia, din America până în China şi în  Orientul Mijlociu, la sediul ONU de la Geneva, sediul UCLA din Los Angeles sau în cadrul Festivalului Internațional Rudolf Nureyev din Rusia.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.