Va invit la o ceasca de ceai verde

Shalom,  la voi toti ! Ehei, dar ce frig s- a facut afara ! Buna –ar fi acum o ceasca cu ceai fierbinte,  sa ne mai dreaga vocea. Nici nu banuiti pe unde am umblat … ! Locuri , fapte si evrei de-ai nostri am tot vazut. Dar,  ia,  mai bine sa va povestesc ceva despre o planta miraculoasa , pe care israelienii au inceput sa o valorifice – ca doar le-a dat Cel de Sus minte destula ! –  la adevarata ei valoare,  de cativa ani.

Studiile de cercetare ale oamenilor de stiinta israelieni scot de fiecare data la iveala informatii uimitoare, asa cum este si cazul ultimului studiu realizat la Universitatea ” Technion ” referitor la caracteristicile ceaiului verde.
Recent in Israel a fost deschis un institut de cercetare care studiaza teoriile inovatoare, considerate a fi eronate ( si din aceasta cauza abandonate ) de catre unele institutii . Datorita acestui fapt, dar si a implicarii statului evreu in finantarea stadiilor initiale de cercetare , oamenii de stiinta israelieni sunt activi in diferite domenii, printre altele si in domeniul medicinei.
Acest lucru a fost valabil si in ce priveste un studiu al Universitatii ” Technion”  din Haifa . Dr. Silvia Mandel , de la Centrul pentru boli neurodegenerative din cadrul Universitatii, s-a dedicat studierii influentei ceaiului verde asupra maladiilor Alzheimer si Parkinson. In acest scop  ea a hranit soareci de laborator cu un extract de ceai verde. S-a dovedit ca in cazul cobailor ale caror creiere erau deteriorate de maladiile Alzeimer si Parkinson, evolutia bolii a fost incetinita considerabil. Aceasta pare sa fie o simpla explicatie de ce in Asia , unde se bea zilnic ceai verde, se constata mai putine imbolnaviri cu Alzheimer si Parkinson decat in Europa si America de Nord.
Se pare ca antioxidantii ceaiului verde ( antioxidantul este substanta care lupta impotriva radicalilor liberi  din corp )  joaca un rol important in protejarea creierului uman.  ” Majoritatea studiilor despre caracteristicile ceaiului verde trateaza doar aspecte generale , a mai spus dr.  Mandel. Noi ne-am dedicat , in primul rand,  actiunii anumitor elemente ale ceaiului verde asupra bazei moleculare. Acesta inseamna ca am urmarit gradul de influenta al antioxidantului polyphenol al ceaiului verde  ( care este cunoscut si sub abreviatia  EGCG ) asupra sistemului nervos si asupra creierului unui organism uman„.
Rezultatele studiului au acaparat atentia tuturor specialistilor in domeniu, din intreaga lume. Pentru oamenii de stiinta , aceste informatii sunt de o importanta vitala , deoarece astfel vor putea cunoaste si trata mai bine maladiile Alzheimer si Parkinson. In toate studiile de pana acum s-a pornit de la ideea ca celulele deja distruse nu mai pot fi regenerate. Rezultatul cercetarii dr.  Mandel arata insa ca, prin consumul de ceai verde, evolutia bolii este incetinita , iar celule lezate pot fi refacute.Dr. Mandel si-a inceput cercetarea in acest domeniu in urma cu 11 ani. In 2001  ea a facut primele descoperiri referitoare la caracteristicile benefice ale EGCG. De atunci, multumita unei sustineri din partea Fundatiei americane ” Michael J. Fox”    , ea colaboreaza cu institute de profil din cateva tari asiatice. Pana la obtinerea altor rezultate mai concludente , dr Silvia Mandel a declarat : ” Mie imi place foarte mult ceaiul negru. Totusi, rezultatele obtinute in urma cercetarilor proprii m-au convins ca este mai benefic pentru organismul meu sa beau una sau doua cesti de ceai verde pe zi”.  

           

Ei,  ce spuneti ? Bem o ceasca de ceai verde ?  Cand ? Chiar acum !  Am si pus ceainicul pe aragaz.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.