Lansare de carte la Zilele Cartierului Fabric

Ploaia de nisip, romanul domnului Aurel Gheorghe Ardeleanu- artist plastic, prozator şi dramaturg timişorean, a fost lansat sâmbătă, 21 iulie 2012, în a doua dintre cele trei zile de sărbătorire a cartierului Fabric.

Evenimentul a debutat după sosirea tramvaiului de epocă, avangardat de un vagon de serviciu, unde Fanfara Big Band întreţinea atmosfera sărbătorească prin melodii cu parfum romantic.

Volumul Ploaia de nisip, apărut la Editura Hestia/ Eurostampa, cu sprijinul Consiliului Local şi al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, este la ediţia a doua, rescris în totalitate, după 30 de ani, sublinia criticul Lucian Alexiu în prezentarea Domniei Sale. Este o carte despre umanitatea anilor 40, o carte devenită document care spune ceva despre oamenii Timişoarei.

Profesorul universitar Corneliu Mircea a girat valoarea romanului în lectura căruia a remarcat ochiul ager al sculptorului care simte dulceaţa formelor, ori structura reliefată a scenelor surprinse în expresivitatea lor plastică, harul portretistului capabil  a schiţa, în câteva linii, esenţa unui portret lăuntric, dar şi concizia şi forţa scenelor şi ale dialogurilor, care lasă cititorului posibilitatea de a citi în perspectivă teatrală acest roman ca un întreg fără de cusur.

Autorul Aurel Gheorghe Ardeleanu a ascultat cu atenţie, ca un gânditor quasihamangian, adică în picioare, asaltat la începutul discursurilor de voioşii puradei ai zonei. A mulţumit pentru aprecierile criticilor, prezenţa spectatorilor, dar şi pentru susţinerea celor ce au facilitat apariţia acestei ediţii a cărţii dedicate Timişoarei pe care o iubeşte dincolo de Bine şi de rău. Apoi a împărţit autografe pe proaspăt ivitele exemplare, în timp ce fanfara Big Band intona primul vals pe scena improvizată întru o seară de vis pentru locuitorii Cartierului Fabric.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.