Te afli aici: Acasa » Cultura » Marius Chivu la Carturesti Timisoara

Marius Chivu la Carturesti Timisoara

 

Vineri, 4 aprilie, ora 19.00, în librăria Cărtureşti Mercy va avea loc o întâlnire cu scriitorul şi criticul literar Marius Chivu, cu prilejul lansării volumelor Best of: proza scurta a anilor 2000 şi Ce-a vrut să spună autorul, ambele apărute la Polirom în 2013, şi în ediţie digitală.

Invitaţi: Robert Şerban, Radu Pavel Gheo.

În Ce-a vrut să spună autorul, Marius Chivu deschide o uşă către culisele lumii literare din România anilor 2000, cu trimiteri atât în trecut, cât şi in viitor. 27 de scriitori din mai multe generaţii discută cu Marius Chivu despre arta scrisului, despre împlinirile şi frustrările pe care aceasta le presupune, despre relaţia cu criticii şi cu cititorii, dar şi despre viaţa lor privată, despre visurile şi pasiunile lor mai puţin cunoscute.

Cu un total de 40 de texte de o mare varietate stilistică scrise de 23 de autori, Best of: proza scurta a anilor 2000 reuneşte cele mai bune povestiri ale celor mai buni autori de proză scurtă din anii 2000. Această antologie, o premieră în spaţiul editorial românesc, reprezintă astfel şi un act de recuperare, menit să ducă la redescoperirea şi reevaluarea genului scurt şi a noii generaţii de prozatori.

Marius Chivu  este cronicar literar, scriitor, traducător şi redactor-editor al revistei Dilema veche. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi a debutat publicistic cu recenzii literare în anul 2000 în revista România literară.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus