Te afli aici: Acasa » Cultura » Nocturnaliile 2020 în Curtea Franciscană, la Timișoara

Nocturnaliile 2020 în Curtea Franciscană, la Timișoara

Într-o vară a izolării, a măștilor, a incertitudinii copleșitoare, în cea mai bizară și inimaginabilă vară, compania de teatru independent Arte-Factum deschide stagiunea open-air în Curtea Franciscană. După 100 de zile de când coronavirusul a închis teatrele, Nocturnaliile 2020 în Curtea Franciscană încep cu Erendira&bună-sa/remix #10, spectacol al regizorului Levente Kocsárdi. Obsedanta poveste a copilei bătute de vântul nenorocirii și vândută de propria-i bunică va fi jucată sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 20:30, într-una dintre cele mai fermecătoare curți interioare din centrul Timișoarei, cea a Centrului de Cultură și Artă Timiș (str. E. Ungureanu nr.1) , un spațiu relansat de Nocturnalii în circuitul teatral al orașului. Pentru că spectacolele Arte-Factum se hrănesc din emoția directă, intimă, intensă, a întâlnirii cu oamenii, pentru că avem nevoie unii de alții ca să trecem cu bine de pandemie, pentru că putem reinventa întâlnirile cu publicul și putem trăi frumos și sănătos seri de teatru bun.

Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet, Toamna patriarhului și Un domn foarte bătrân, cu niște aripi uriașe sunt scrierile lui Márquez care au inspirat spectacolul, sunt pre-texte care le dau actorilor și personajelor lor prilejul să analizeze linia subțire, continuu fluidă, dintre teatru și realitate. ”Încercăm în acest spectacol să vorbim asumat și responsabil despre una dintre cele mai monstruoase forme despre abuz, exploatarea sexuală a unei copile. Dincolo de ficțiunea genială care ne-a inspirat, este o realitate atroce. Erendira&bună-sa/remix  e un spectacol care exorcizează oroarea. Teatru de explorare și experiment, teatru-școală și teatru- militant, însă, mai mult decât orice, este un spectacol de teatru cu actori tineri.”, subliniază regizorul Levente Kocsárdi. Rezultat al laboratorului de introspecție teatrală condus de Levente Kocsárdi, Erendira&bună-sa/remix #10 revine în Curtea Franciscană într-o versiune nouă, cu un debut de rol principal: actrița Roxana Orz va fi a treia interpretă a rolului Bunica, în acest proiect teatral evolutiv.  Rolul Erendirei  este jucat de Patricia Gavril, iar distribuția serii îi va mai reuni pe actorii Marin Lupanciuc, Andrei Patcău, Andrei Chifu și Claudiu Surmei. Concept, regie și sound-design: Levente Kocsárdi. Scenografie: M.CDonici. Coregrafie: Alin Radu. Dramaturgie: Simona Donici. Videoartist: Olimpiu Vuia.

 

Toate regulile de protecție anticovid 19 prevăzute legal vor fi respectate cu strictețe. În acest context, locurile la spectacol  vor fi limitate, iar accesul se va face exclusiv prin rezervarea (la tel. 0722600016 sau 0752 111 807) a brățărilor de acces. Stagiunea de teatru independent ”Nocturnalii 2020” este un proiect realizat de Asociația Culturală Arte-Factum,  cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara. Parteneri sunt Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” și  Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus