Te afli aici: Acasa » Cultura » Regal de muzica si poezie la Asociatia Culturala Constantin Brancusi

Regal de muzica si poezie la Asociatia Culturala Constantin Brancusi

Sâmbătă, 27 octombrie, s-a reluat activitatea cenaclului Asociaţiei Culturale Constantin Brâncuşi. Evenimentul a debutat cu lansarea volumului de versuri Prinosul recunoştinţei al poeului reşiţean Gheorghe Ţepeneu. Prezentarea amplă, documentată şi generoasă a fost realizată, ca totdeauna, cu elocinţă, rafinament şi veritabilă măiestrie exegetică de poeta Mariana Srungă. Volumul, constituit din poeme de meditaţie creştină, propune o viziune proprie a credinţei în Dumnezeu. Autorul exprimă în cuvinte simple, dar pline de încărcătură emoţională acest sentiment unic: Credinţa ca zestre spirituală împreunată în trăirea zilnică cu dependenţă totală faţă de Dumnezeul nevăzut, dar simţit, evidenţiat cu tot ce mi se revela în Univers m-a făcut să trec nădăjduind în El cu îndrăzneală peste obstacolele ridicate în cale, având încredinţarea permanentă că El mă veghează”.

Partea a doua a manifestării a fost consacrată unui recital din lirica poeţilor Paolo Mele  şi Teodora Stanciu din Vicenza-Italia şi a poetelor Carla Galvan şi Rada Rajici Ristici din Serbia.

In partea a treia s-a derulat un veritabil regal de folclor realizat de grupul vocal al clasei de etnografie şi folcor a Şcolii Populare de Artă din Timişoara, condus de neobosita, inimoasa şi veritabila doamnă a romanţei, tangoului şi a muzicii populare bănăţene, Liuvia Ilcău. Au evoluat: eleva Gabriela Popovici, o adolescentă cu o voce extraordinară care bate, sfioasă, dar plină de gingăşie şi inocenţă la porţile afirmării, Sandra Trion, Andreea Furdui, Georgeta Hamza, Francesco Vasile Iancu, Maria Bumbăcilă, precum şi Melinda Kovacs şi Maria Colgea, două voci distincte, veritabile şi totodată magnifice, ca două cristale opaline, care au venit în întâmpinarea publicului cu două registre vocale distinctel de intrepretare a romanţelor.: soprano şi alto Cea dintâi prezentat o diademă în limba maghiară, cealaltă două nestemate din panoplia romanţelor româneşti. Spectacolul s-a încheiat cu recitalul inegalabil al solistei şi ciompoozitoarei Livia Ilcău.

In final a fost prezentat noul număr al revistei Coloana Infinitului.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus