Sarbatoarea muzicii in Parcul Rozelor

Pornind de la ideea comunicării prin muzică, în anul 1982, în Franţa a luat fiinţă Fête de la musique (Sărbătoarea muzicii). Apoi, ideea a cucerit toată Europa, a trecut oceanul, iar azi se sărbătoreşte în SUA, Canada, America Latină, dar şi în Europa.

La  Paris, New York sau  Tokyo, Fête de la Musique (Sărbătoarea muzicii) se celebrează anul acesta „prin viu grai”. A capella, în canon sau fredonând, Sărbătoarea muzicii se va petrece cântând, deoarece instrumentul care este onorat anul acesta este unul pe care-l avem cu toţii: vocea!

  Institutul Francez din România va sărbători muzica din 22 până în 27 iunie, invitând grupul francez din Mulhouse „Tout Allant vers”(french pop / reggae / rock). Pentru acest prim turneu în România cei cinci tineri artişti plini de energie şi de talent se vor întâlni cu publicul din Timişoara, Cluj, Iaşi şi Bucureşti. „Ce este Tout Allant vers? Doar cinci tineri cu părul în vânt şi cu un curaj inconştient? O asociere îndoielnică ce vrea să reanime balurile populare? Ideile sunt numeroase, dar ştim că nu întâlnim astfel de artişti în fiecare zi. O întâlnire muzicală, sub semnul sărbătorii, care nu trebuie ratată!

 

   Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Timișoara și Primăria Mulhouse iar intrarea este liberă

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.