Te afli aici: Acasa » Cultura » Teatru » Cum se cuceresc femeile

Cum se cuceresc femeile

Cum se cuceresc femeile

O demonstrație sclipitoare despre ”Cum se cuceresc femeile” făcută de seducătorul actor Claudiu Bleonț este, indubitabil, o lecție de neratat. Prilejul li se oferă spectatorilor din Timișoara luni, 30 mai 2016, când spectacolul cu piesa lui Woody Allen va fi jucat, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române.

Textul cu cel mai mare succes scris de regizorul, actorul și scenaristul distins cu patru premii Oscar s-a jucat la sfârșitul anilor ’60 pe Broadway,  iar în 1972 a devenit celebrul film „Play it Again, Sam“, chiar cu Woody Allen în rolul principal. După mai bine de patruzeci de ani, regizorul Liviu Lucaci recalibrează piesa pentru publicul din România anului 2016 și îl provoacă pe Claudiu Bleonț la ”o fantastic de comică  psihanaliză freudiană prin teatru si film”, după cum însuși actorul declară.

Liviu Lucaci traduce și adaptează piesa împreună cu Irina Caramizaru, o regizează și joacă rolul omului de afaceri și prieten binevoitor Dick. Spectacolul începe cu proiecţia  ultimei scene din  filmul Casablanca, pretext ideal să-l descoperim pe eroul comediei, Allan Felix (personajul interpretat de Claudiu Bleonț), un critic de film devastat  de  divorț, suferind, nițel ridicol, în pijamale. Cei mai buni prieteni ai lui încearcă să-l  salveze de depresie încercând să-i aranjeze întâlniri amoroase care, invariabil, ies prost. Piesa se axează pe eterna dihotomie bărbat-femeie, pe conflictul lăuntric între bărbatul-cuceritor și bărbatul- prieten, îndrăgostit de soția amicului lui. Discursul interior al lui Allan, dialogurile sale  imaginare cu Bogart – idolul său pe care încearcă să-l imite – și cu fosta soție, evoluția personajul de la tipul ratat sentimental, incapabil de a seduce o femeie, la bărbatul cuceritor, experiențele amoroase povestite și fanteziile cinematografice, toate sunt piese ale unui puzzle comic irezistibil. ”Să vezi  Cum se cuceresc femeile, timp de 100 de minute, e o terapie în linişte şi un bun prilej de autocunoaştere”, susține Bleonț.

Alături de Claudiu Bleonț și Liviu Lucaci, distribuția spectacolului produs de Teatrul Metropolis din București îi reunește pe actorii Angel Popescu, Alexandra Sălceanu, Irina Cărămizaru, Alexandra Laura Badea, Sorina Ştefănescu. Spectacolul se încheie tot cu un fragment din Casablanca. Îndrăzneață, montarea lui Lucaci propune, cu un dens aport al cadrelor regizorului Tudor Jurgiu, o inovativă formulă de teatru-film. Biletele pentru unica reprezentație la Timișoara a spectacolului ”Cum se cuceresc femeile” costă, în funcție de loc, între 50 și 100 de lei și s-au pus în vânzare la agențiile Operei și Teatrului Național Timișoara.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus