Te afli aici: Acasa » Cultura » Teatru » Intoarcerea la bucurii simple

Intoarcerea la bucurii simple

Sâmbătă, 7 decembrie , la ora 18, la Teatrul Merlin va avea loc premiera spectacolului muzical Bucurii simple, ce are ca punct de plecare povestirea Puf, a scriitoarei Silvia Kerim.

 Evenimentul va fi precedat de verinsajul expoziției Bucurii simple, cu lucrări ale elevilor de la Clubul Creartiv , Școala Gimnazială Nr. 30, Timișoara, sub îndrumarea profesoarei Viorica Avram și  a pictorului Florin Avram.

Organizator principal- Camelia Mingasson, președintele Asociației Culturale Kratima, de la care aflăm:

Copiii de astăzi joacă din ce în ce mai puţin şotron şi folosesc tot mai mult alfabetare pe tabletă. Folosesc tot mai des  aplicaţii, însă comunică tot mai puţin cu lumea înconjurătoare, iar noi, cei mari, suntem în mare parte responsabili de aceasta: cum oferta culturală de calitate destinată copiilor este tot mai săracă, iar producţiile capabile să traducă, prin artă, mesaje pozitive tot mai puţine, alegem soluţii confortabile, de tip IT.

Astfel, spectacolul pentru copii Bucurii simple devine un îndemn la bucuria autentică, degajată din lucruri simple, precum bucuria de a străbate drumul către casa bunicii, atunci când călătoria este presărată cu personaje şi întâmplări care aşteaptă să fie descoperite : un copac, o casă veche, o pisică, un câine, un fluture, sau chiar un fir de iarbă… şi îşi propune să deschidă apetitul celor mici spre descoperirea celor ne înconjoară.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus