Te afli aici: Acasa » Cultura » Teatru » Spectacol umanitar

Spectacol umanitar

Societatea Română Alzheimer Filiala Timișoara împlinește 20 de ani de activitate. Dorim să marcăm această vârstă printr-un eveniment umanitar, la care vă invităm să participați luni, 28 martie 2016, orele 18:30, în spațiul cultural Ambasada de pe strada Anton Seiller nr. 2.

Și pentru că iubim teatrul, vă oferim spectacolul de teatru umanitar Blessed, realizat de trupa de teatru profesionist Teatrul Țache, trupă sprijinită și finanțată de Societatea Română Alzheimer Filiala Timișoara.
Intrarea este liberă și se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile. Rezervări la tel. : 0723.283.356.
Fondurile obținute din donații  vor fi  folosite pentru inițierea  proiectului Caravana Memoriei, proiect ce se va derula în vara acestui an.

Teatrul Țache a fost creat în anul 2014 de actrița-regizor Simona Vintilă, în memoria regizorului Victor Țintoi  Țache (1950-2001), cunoscut în comunitatea culturală timișoreană pentru sprijinirea atât a tinerilor amatori de teatru și poezie, cât și a celor dornici să îmbrățișeze cariera de actor sau regizor profesionist. Țache a făcut parte din Teatrul Thespis până în anul 1987, iar prietenia cu Diogene Bihoi a dăinuit până la dispariția lui , în anul 2001.

Victor Țintoi  Țache a aparținut acelei caste artistice și culturale din Timișoara, din  care au făcut parte scriitori, poeți, actori, artiști plastic, regizori și care și-au pus amprenta asupra vieții culturale timișorene, atât înainte cât și după 1989:  Deliu Petroiu, Mircea Mihăieș, Petru Ilieșu, Șerban Foarță, Ilie Chelariu, George Lână, Mihai Olteanu, Dorin Dragoș, Flavia Meterez, Claudia Negroiu, Horia Ionescu, Bebe Costinaș, George Petre, Ilie Stepan, Ștefan Iordănescu, Gheorghe Fikl, Traian Abruda, Damian Ureche, Dan Emilian Roșca, Gheorghe Pruncuț, Traian Dorgoșan sunt doar câțiva dintre cei cu care Victor Țintoi Țache s-a intersectat de-a lungul existenței sale.

”VICTOR ȚINTOI…ȚACHE pentru prieteni…Un sculptor de suflete…Un împătimit de poezie și de teatru…Un visător și un naiv, dar în același timp un curajos luptător,  neobosit în încercarea lui de a conștientiza pe cei din jur despre realitățile socio-politice ale vremurilor de după revoluție… Un boem cu charismă…Un mentor  pentru tânăra generație…O enciclopedie în materie de literatură, teatru și muzică…Un OM sensibil și generos care și-a dedicat fiecare celulă a trupului său  lumii artistice și care și-a pus amprenta pedagogică și regizorală pe mulți creatori de teatru ai zilelor noastre.

Țache a ars ca o flacără și a încălzit asemenea ei o comunitate de consumatori de artă timișoreni. Țache și-a permis să trăiască atâta cât a vrut: 50 de ani. A fost o pată de sânge nichitiană, care încă ne mai vorbește de acolo de sus.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus