Ziua Mondială a Teatrului se mută online: 7/7 de la ora șapte în 27 martie

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” va marca Ziua Mondială a Teatrului vineri, în 27 martie, cu difuzarea pe internet a înregistrării spectacolului de success „7/7”, în coregrafia și interpretarea lui Baczó Tünde. Spectacolul va fi disponibil gratuit pe paginile de Facebook ale Teatrului (română @teatrul.maghiar.timisoara și maghiară @temesvariszinhaz) vineri între 19:00-24:00.

Spectacolul de dans contemporan „7/7” pornește de la piesa lui William Shakespeare „Cum vă place”, mai precis de la monologul „Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actori”. Urmărind evoluția rolurilor jucate de Femeie de-a lungul vieții (de la naștere – copilă, elevă, tânără, mamă, femeie matură, bătrână), dansatoarea Baczó Tünde se transfigurează cu lejeritatea unui fluture, îmbrăcând veșminte diferite: „Mai multe roluri joacă omu-n viaţă,/ Iar actele sunt cele şapte vârste.” Dramaturgia spectacolului este semnată de Simona Donici.

Acest one-woman-show nonverbal a fost creat pentru stagiunea 2013/2014 la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și a participat la evenimente importante precum Festivalul Internațional Shakespeare din York, Festivalul Internațional Shakespeare Gdansk, Festivalul Internațional Shakespeare Craiova. Muzica a fost interpretată live pe durata spectacolului de compozitorul Cári Tibor, decorul este semnat de Albert Alpár, iar proiecțiile video îi aparțin Klárei Balázs.

Ziua Mondială a Teatrului se sărbătorește din 1957 în data de 27 martie. În situația pandemiei și a restrângerii activității trupei, în luna aprilie vor fi publicate înregistrări complete ale spectacolelor mai vechi din repertoriul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”. Pentru noutăți și programul transmisiunilor, urmăriți www.tm-t.ro și paginile de Facebook. Toate filmările vor fi subtitrate în română.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.