Timişorenii sunt invitaţi duminică la concerte

Duminica aceasta iubitorii de muzică pot participa la un concert de muzică militară şi la un concert de fanfară. Concertul de muzică militară face parte din seria de astfel de concerte bilunare din Parcul Central (Scudier) şi  va avea loc între orele 12.00-13.00. Concertul de fanfară se va ţine în Parcul Bihor, între orele 18.00-19.00.

Concertul de muzică militară va fi susţinut de membrii Muzicii Militare a Garnizoanei Timişoara şi este organizat de Primărie, Brigada 18 Infanterie „Banat” şi Garnizoana Timişoara. În prima şi a treia duminică a fiecărei luni, în perioada mai-octombrie, în Parcul Central se ţine un astfel de concert în aer liber. Orchestra abordează mai multe genuri muzicale: muzică clasică, jazz, rock, blues, swing, dar şi muzică uşoară, muzică pop şi muzică de film.

Concertul de muzică de fanfară din Parcul Bihor face parte din seria de cinci concerte organizate de Primărie şi fanfara „Timişoara Big Band”. În perioada mai-septembrie, astfel de concerte au loc în cinci parcuri din oraş. „Timişoara Big Band” este o trupă de suflători fondată de dirijorul Franz Hoffner. Trupa s-a constituit în anul 2008 din absolvenţi ai Facultăţii de Muzică Timişoara, instrumentişti din Orchestra Operei Naţionale Române, ai Filarmonicii Banatul, ai Teatrului German şi din ai Muzicii Militare Garnizoana Timişoara. „Timişoara Big Band” are în portofoliu peste 600 de piese. Trupa abordează cu uşurinţă muzică populară germană, valsuri, polci, marşuri, muzică uşoară românească, sârbească, muzică gospel, muzică de film, muzicaluri, celebre, jazz, bluess, swing, samba, rumba, tangou şi cha-cha-cha.

Ambele concerte vor fi reprogramate în caz de vreme nefavorabilă.

Anda Deliu

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.