Timişorenii sunt invitaţi la concerte şi proiecţii de documentare

Proiectul cultural „Timişoara mea” continuă şi în acest sfârşit de săptămână în Piaţa Unirii. Timişorenii sunt invitaţi la un atelier de păpuşi, un concert de nai, un concert de jazz şi un film documentar despre istoria Banatului.

Manifestările încep sâmbătă la ora 11. Timp de două ore, copii, dar nu numai, pot venit să vadă un atelier de păpuşi susţinut de artistul păpuşar Diana Boboc. Apoi, de la ora 20.30 va urca pe scenă Mădălin Luca, un naist timişorean care va cânta timp de o oră. Mădălin Luca abordează mai multe genuri muzicale printre care muzică tradiţională românească, muzică clasică, jazz, world music. El a mai participat la diverse festivaluri şi concerte.

De la ora 12.30 iubitorii de istorie pot viziona un nou film documentar din seria „Legendele Banatului – istoria care nu se învaţă la şcoală”. Filmul este dedicat Zilei Timişoarei şi are ca subiect perioada ocupaţie turceşti, cucerirea austriacă şi generaţiile care au pus bazele Timişoarei actuale în secolul al XVIII-lea.

Duminică, de la ora 20.30 are loc un concert de jazz al formaţiei Moody Stuff. Trupa cântă din 1997 şi este una dintre cele mai valoroase formaţii de jazz din România.

Anda Deliu

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.