Te afli aici: Acasa » Cultura » Aparitii editoriale » Volumul “Atelierul de Roluri Andras Party”, autor Andreea Valeria Andras

Volumul “Atelierul de Roluri Andras Party”, autor Andreea Valeria Andras

Volumul “Atelierul de Roluri Andras Party – Texte dramatizate pentru spectacole, serbări, cluburi de creație”, autor Andreea Valeria Andras, proaspat tiparit la Editura David Press Print din Timisoara, se doreste a fi o carte folositoare multor elevi iubitori de actorie.

Textele dramatizate în lucrarea prezentă au fost scrise de către actrița, prof. de artă dramatică Andreea Andras, din necesitatea de a pune in scenă spectacole cu și pentru copii și adolescenți.

Lipsa de pe piață a unei dramturgii pentru copii, variată și bogată în personaje, adaptată capacității lor de înțelegere și interpretare, a determinat-o să scrie aceste texte pe teme și cu subiecte cunoscute de ei și abordate cu placere în jocul actoricesc și de rol.

Cele șapte texte selectate, se pot folosi și pentru o clasă de 25-30 de elevi, dar și pentru un grup de 5-10 cursanți, fiind împărțite în scene de câte 2-5 interpreți. Subiectele și personajele sunt ușor de construit și interpretat (animale, personaje cunoscute), ele fiind folosite in cadrul orelor pe care le sustine cu adolescentii sau copii, și  ca subiect de improvizație.

Cursurile de actorie, presupun, pe langă exercițiile de improvizație, vorbire sau expresivitate corporală, și interpretare, așa că am decis să scriu aceste texte pe care le-am prezentat în cadrul serbărilor, festivalurilor și concursurilor dedicate talentelor si artei interpretative, cu copii si adolescenți.

În ideea de a dezvolta cât mai multe cluburi de teatru pentru copii și adolescenți, pune la dispoziție aceste texte dramatizate, cu subiecte dedicate copiilor.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus