Ziua Marinei va fi sărbătorită luni pe malul Begăi

Ziua Marinei va fi sărbătorită şi în oraşul nostru. Manifestările vor începe luni seara de la ora 20 la terasa D’Arc pe mal. Pe lângă acţiunile specifice ale Gărzii de Onoare, timişorenii vor putea admira şi navomodelele participante la concursuri naţionale şi internaţionale realizate de cei de la clubul Sportiv Municipal.

Evenimentul este organizat de cei de la D’Arc împreună cu Primăria Municipiului Timişoara, Oficiul de Căpitănie Timişoara, Garnizoana Timişoara, Direcţia Apelor Banat, Clubul Sportiv Municipal – secţia de navomodelism, Asociaţia Filatelică Timişoara, 24-Fun. Seara va fi deschisă cu lansarea navomodelelor la apă. Navomodele realizate de echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal au fost premiate la multe concursuri naţionale şi internaţionale, iar aceasta este o bună ocazie pentru ca timişorenii să le admire. Expoziţia de navomodele va fi deschisă de dimineaţă, alături de cea de cărţi poştale realizate de Octavian Leahu. De asemenea, cei interesaţi vor putea consulta dicţionarele marinăreşti puse la dispoziţie de organizatori.

Apoi, va urma un ceremonial militar la care vor fi prezenţi Garda de Onoare, reprezentată de Scorpionii Galbeni, militari care au fost în misiuni în Irak şi Kosovo, dar şi Muzica militară a grupării 18 Infanterie „Banat”. Programul va fi următorul: prezentarea Onorului, salutarea Drapelului de luptă, intonarea imnului de stat al României, dezvelirea unei plăcuţe comemorative dedicate aniversării a 255 de ani de la  prima reglementare a navigației și comerțului pe Bega, lăsarea la apă a ancorei de flori, în memoria eroilor marinari, concert susţinut de Fanfara Garnizoanei Timişoara.

Anda Deliu

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.