Te afli aici: Acasa » Documentar » Leoaicele din Timisoara au ajuns in rezervatia LIONSROCK

Leoaicele din Timisoara au ajuns in rezervatia LIONSROCK

Leoaicele din Timișoara au ajuns în rezervația LIONSROCK
În prezența oficialilor africani, acestea au luat contactul pentru prima oară cu mediul lor natural
 

VIER PFOTEN le-a primit cu bratele deschise pe cele 4 leoaice din Timișoara care au devenit începând de ieri cele mai noi locatare ale rezervației pentru feline mari LIONSROCK din Africa de Sud.

Dupa calatoria inceputa pe 3 iulie, din Romania, via Zurich, leoaicele au ajuns ieri pe Aeroportul International OR Tambo, din Africa de Sud. Dupa inspectia veterinara a autoritatilor sud-africane, leoaicele si-au continuat ultima etapa a calatoriei cu camionul, pana in rezervatie.

Eliberarea lor in tarcurile special amenajate a fost asistata de numerosi demnitari si jurnalisti sud-africani, printre care si ministrul Turismului din provincia sud-africana Free State, cel are a avut onoarea de a deschide prima cusca pentru eliberarea uneia dintre leoaice.

“A fost una dintre cele mai impresionante experiente. Sa simti forta unei asemenea creaturi maiestuoase revenite in mediul ei natural iti inspira un enorm respect”, a declarat ministrul Mamiki Qabathe.

Leoaicele – trei de la gradina zoo din Timisoara si una aflata in captivitate privata – au trait toata viata in conditii improprii. In adapostul vechi si cu peretii scorojiti, cele trei leoaice de la Zoo Timisoara au dus o viata in intuneric, plina de monotonie. Timp de 9 ani au fost tinute in celulele intunecate si extrem de mici, foarte calduroase vara. Toata viata lor au pasit doar pe ciment, n-au putut merge vreodata pe nisip sau mirosi iarba, n-au putut alerga niciodata libere in natura. N-au putut sa aiba niciodata o viata normala specifica unui leu.

„A fost extraordinar pentru mine sa observ reactia leoaicelor in momentul in care au iesit din custi pe iarba, pentru prima oara in viata lor. Stiu ca vor avea o viata minunata la LIONSROCK”, a declarat Ioana Dungler, director de proiecte internationale la VIER PFOTEN.

Andi, leoaica in varsta de un an si 2 luni, fusese cumparata ilegal pentru a deveni mascota pentru fotografii pe litoral. Ea a fost salvata de un iubitor de animale, care a avut grija de ea in ultimele 8 luni. El a solicitat ajutorul VIER PFOTEN, dupa ce a aflat de rezervatia LIONSROCK, unde alti 28 de lei din Romania si-au gasit camin pentru restul vietii. Desi acesta era foarte atasat de Andi, barbatul si-a dat seama ca nu-i poate oferi acele lucruri esentiale de care are nevoie un leu: spatiu suficient pentru a se misca liber si oportunitatea de a cunoaste si alti lei. De-acum inainte, Andi va avea parte de aceste lucruri la LIONSROCK.

Celelalte 3 leoaice au trait 9 ani la Zoo Timisoara, intr-un amplasament extrem de mic fata de nevoile speciei lor. In lipsa autorizatiei pentru acest amplasament, administratia gradinii le-a tinut departe de ochii publicului in ultimii ani. Zoo Timisoara a decis sa contacteze VIER PFOTEN pentru a gasi cea mai buna solutie pentru animale.

Leoaicele vor fi monitorizate in perioada care urmeaza pentru a fi verificat modul in care se adapteaza la noul mediu. Starea lor de sanatate va fi minutios verificata de o echipa de medici VIER PFOTEN specializata in tratamentul felinelor mari. Pe viitor, leoaicele vor fi mutate in spatii mai largi.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus