Codruţ Şereş va fi trimis în judecată

Fostul ministru al economiei, Codruţ Şereş, şi foştii directori ai Hidroelectrica urmează să fie trimişi în judecată. Procurorii DIICOT au finalizat ancheta în dosarul Hidroelectrica, în care prejudiciul depăşeşte 100 milioane de euro.
Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş urmează să fie trimis în judecată pentru subminarea economiei de stat, pentru că nu a sesizat autorităţile în legătură cu activităţile ilegale care au loc la societatea Hidroelectrica. Procurorii spun că, în calitatea sa de ministru, Şereş ar fi trebuit să-i demită pe directorii de la Hidroelectrica, ce vindeau energie ieftină către mai multe societăţi şi au retehnologizat mai multe unităţi hidroenergetice la preţuri supraevaluate.
În faţa judecătorilor vor mai ajunge cinci foşti directori ai Hidroelectrica şi ANRP, doi directori ai Hidroelectrica şi directorul comercial al CEZ Electrica Oltenia. În schimb, cei care au cumpărat energie ieftină, printre care şi omul de afaceri Bogdan Buzăianu, nu vor fi trimişi în judecată.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.