Te afli aici: Acasa » Economie » Cum “supravietuim” unei inspectii fiscale?

Cum “supravietuim” unei inspectii fiscale?

Ernst & Young (EY) prezintă companiilor din Timişoara sfaturi utile cu privire la inspecţia fiscală, la cea de-a cincea conferinţă de fiscalitate

Una dintre cele mai dificile şi stresante perioade din viaţa profesională a unui antreprenor sau a unui şef de departament financiar-contabil din cadrul unei companii este cea în care evidenţele sale fac obiectul unei inspecţii fiscale.

Specialiştii EY România prezintă astăzi în cadrul conferinţei de fiscalitate, la Hotel Continental din Timişoara, aspectele cele mai importante pe care trebuie să le urmărească şi de care trebuie să ţină cont agenţii economici în cadrul unei inspecţii fiscale.

Sunt prezentate elementele de natură tehnică ce caracterizează orice inspecţie fiscală, cât şi aspectele de inteligenţă emoţională de care agenţii economici ar trebui să ţină cont.  Seminarul este interactiv şi sunt dezbătute cazuri cu care s-au confruntat diverse companii, precum şi aspecte practice din experienţa lectorilor.

Ioana Sârbu, Senior Manager, Coordonatorul Departamentului de Consultanţă Fiscală al Biroului din Timişoara detaliază cele mai importante reglementări ale Codului de Procedură Fiscală pe care agenţii economici trebuie să le aibă în vedere pe perioada inspecţiei fiscale. Cunoaşterea acestor reglementări va permite agenţilor economici să fie pregătiţi pentru a trece peste fiecare fază din cadrul inspecţiei fiscale.

Liviu Păncescu, avocat, Manager în cadrul biroului de avocatură afiliat EY România, trece în revistă modalităţile prin care o societate poate opri sau suspenda executarea silită iniţiată de organul fiscal sau poate contesta această procedură. Un aspect important este viteza de reacţie în alocarea resurselor necesare pentru analiza căilor de apărare sau atac disponibile, hotărârea paşilor de urmat şi implementarea lor. Viteza de reacţie este importantă date fiind termenele procedurale scurte – de exemplu, 15 zile în cazul contestării unui act de executare silită, orice zi pierdută putând influenţa rezultatul.

La eveniment participă peste 70 de persoane, reprezentând principalele companii româneşti şi multinaţionale din toate domeniile de activitate, de la cel financiar-bancar, până la construcţii, telecomunicaţii, auto şi industria farmaceutică. Seminarul de la Timişoara va fi urmat de seminarul pe aceeaşi temă din Cluj-Napoca.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus