E.ON Romania si I.G.S.U. la reinnoirea parteneriatului „Impreuna pentru siguranta”

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România au prezentat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul acţiunilor derulate în primul an din cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă“. Astfel, au fost implementate două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, lansată în luna septembrie a anului trecut, şi “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”,lansată în noiembrie 2012. La cele peste 9.000 de acţiuni întreprinse la nivel naţional au participat circa 1.200.000 de persoane. Datele statistice ale I.G.S.U indică scăderi considerabile ale numărului incidentelor şi al victimelor. Astfel, la nivel naţional, numărul incendiilor la locuinţe petrecute în intervalul 1 septembrie 2012-31 august 2013 a scăzut cu circa 17% raportat la perioada similară din anul anterior, ajungând la 5.107 evenimente. Tot cu aproximativ 17% s-a redus şi numărul victimelor incendiilor produse la locuinţe, care a ajuns la 392. Dintre acestea, 26 au fost copii, cifra fiind, de asemenea, în scădere cu 25,7%.

Parteneriatul dintre I.G.S.U şi E.ON România este prevăzut să se dezvolte pe mai multe componente, astfel încât cele două campanii derulate deja la nivel naţional vor fi completate în acest an de o nouă iniţiativă destinată popularizării mesajelor de prevenţie pentru evitarea unor situaţii tragice.

În perioada următoare, acţiunile comune vor urmări să atragă atenţia în mod deosebit asupra riscurilor majore care decurg din utilizarea coşurilor de fum fără protecţie, neetanşate sau obturate şi care nu permit evacuarea gazelor arse, din utilizarea aparatelor electrice defecte sau improvizate, precum şi a mijloacelor de încălzire care funcţionează pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, dar şi a manevrării necorespunzătoare a aparatelor care utilizează gaze.

De asemenea, E.ON România va susţine activităţile de intervenţie ale structurilor operative din subordinea I.G.S.U. prin achiziţionarea şi donarea de detectoare mobile de gaze, monoxid de carbon şi fum, cu scopul de a creşte nivelul de siguranţă al echipajelor operative.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.