ECONOMIE / Seminar-dezbatere despre export

Săptămâna viitoare, în data de 23 martie, la Centrul Regional de Afaceri va avea loc un seminar-dezbatere pe tema exporturilor, „ Finanţarea, garantarea şi asigurarea operaţiunilor de export–import. Provocările exportului românesc în 2012″. Firmele membre ale Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură pot participa gratuit.

Seminarul va începe la ora 9.30 în Sala Tisa a Centrului Regional de Afaceri. Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Exportatorilor și Importatorilor din România – ANEIR și EximBank România. Vor participa, ca lectori, Dr. Mihai IONESCU, Secretar General ANEIR, Co-Preşedinte Consiliul de Export al României şi Sanda POPESCU, Economist şef EximBank România. Temele care vor fi dezbătute sunt următoarele:

■ Principalele evoluţii ale comerțului exterior românesc în perioada post-recesiune;

■ Scopul și aplicabilitatea INCOTERMS, delimitarea responsabilităților și riscurilor;

■ Facilități în numele și contul statului român în favoarea exportatorilor acordate de EXIMBANK: finanțări cu dobândă subvenționață, garanții în loc de colateral, asigurări pentru riscul de neplată, asigurări pentru variațiile de curs etc.

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.