Te afli aici: Acasa » Economie » Industria globală de tehnologii medicale – venituri în creştere în ciuda condiţiilor economice dificile

Industria globală de tehnologii medicale – venituri în creştere în ciuda condiţiilor economice dificile


 

Tehnologiile participative pentru pacienţi asigură o eficienţă sporită şi redefinesc  modelul tradiţional de business în industrie

Companiile din industria tehnologiei medicale cotate la bursele din SUA şi Europa sfidează mediul economic global în suferinţă şi înregistrează performanţe solide şi în 2011. Evoluţia veniturilor depăşeşte estimările din 2010 şi atinge, pentru al treilea an consecutiv, o creştere de doi digiţi a venitului net.

În timp ce industria continuă să fie provocată de  cerinţele crescânde ale unui sistem de sănătate orientat pe rezultate, jucătorii sunt obligaţi să identifice soluţii luând în calcul un nou tip de client avizat de tehnologii de informare care impun ruptura de vechiul model de business din această industrie.

Aceste concluzii sunt evidenţiate în Pulse of the industry: medical technology report 2012, noul raport anual al Ernst & Young privind performanţa industriei lansat astăzi la conferinţa AdvaMed 2012 din Boston, SUA.

Industria tehnologiilor medicale continuă să se dezvolte impresionant şi să reziste provocărilor din climatul economic global dificil.

Pe termen lung, mulţi jucători din industrie se vor confrunta cu provocări semnificative pentru a găsi soluţii sustenabile care să facă faţă turbulenţelor generate de presiunea crescândă pe zona de preţuri,de eforturile privind eficienţa, precum şi de eforturile continue de îmbunătăţire a eficienţei în sistemului global de sănătate.

Pentru a face faţă acestor provocări, companiile va trebui să fie inovatoare în dezvoltarea de noi modele de afaceri, aşa cum au făcut-o, de-a lungul timpului, cu dezvoltarea de produse.

Principalele concluzii ale raportului Pulse of the industry:

4  Veniturile obţinute de companiile care nu fac parte din grupuri din SUA şi Europa au totalizat 319,9 miliarde dolari în 2011, o creştere de 6% faţă de anul 2010.  Profiturile au înregistrat o creştere viguroasă de 14% faţă de 2010, ajungând la un un total de 19,9 miliarde de dolari.

4  Pentru anul financiar încheiat la 30 iunie 2012, companiile publice din industria tehnologiilor medicale din SUA şi Europa au atras finanţări totalizând impresionantă sumă de 27,4 miliarde dolari, cu  26% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011. Cu toate acestea, 80% din capitalul acumulat în această perioadă a fost sub formă de finanţări prin împrumuturi, de un număr relativ mic de companii. Finanţarea din alte surse a înregistrat o scădere cu 22% faţă de anul precedent.

Investiţiile cu capital de risc au crescut cu 8% în anul financiar încheiat la 30 iunie 2012, totalizând 4,3 miliarde de dolari în USA şi Europa. Finanţarea cu capital de risc a crescut cu 11% în SUA în această perioadă, la 3,7 miliarde dolari, în timp ce în Europa a scăzut cu 5%, la 676 milioane dolari.

4  Activitatea de fuziuni şi achiziţii (M&A) în rândul companiilor de tehnologii medicale din USA şi Europa  a înregistrat, în anul financiar încheiat la 30 iunie 2012, o valoare totală de 35 miliarde de dolari. Această cifră a fost cu mult sub nivelurile înregistrate în ultimii doi ani, doar că, în aceşti ani, au fost derulate două mari afaceri ce au implicat peste 10 miliarde de dolari.

Noi oportunităţi “disruptive” în industria tehnologiilor medicale: apariţia tehnologiilor PI

Costul furnizării asistenţei medicale este în creştere, atingând o rată nesustenabilă la nivel global. În acest context, companiile din industria tehnologiilor medicale trebuie să demonstreze modul în care produsele lor îmbunătăţesc eficienţa şi rezultatele din domeniul sănătăţii.

Raportul Pulse of the industry consideră că rolul industriei tehnologiilor medicale în acest ecosistem de asistenţă medicală concentrată pe rezultate este afectat de apariţia unei clase complet noi de tehnologii medicale, definite în raport ca tehnologii “PI” (pacient participativ şi informaţii suport). Aceste tehnologii în curs de dezvoltare, care includ totul, de la aplicaţii de smartphone-uri şi platforme de social media, până la accesarea de dispozitive inteligente, au potenţialul de a reinventa atât sistemul de asistenţă medicală prin furnizarea în timp real de date privind starea de sănătate a pacienţilor, cât şi modelul  tradiţional din industria tehnologiei medicale prin aportul imens de eficienţă pe care îl aduc în sistem.

Adoptarea acestor tehnologii are, de asemenea, potenţialul de a oferi noi surse de venit pentru companiile din industria tehnologiilor medicale şi va avea implicaţii semnificative asupra modelului tradiţional de afaceri din industrie. Companiile vor fi nevoite să conceapă oferte convingătoare care să răspundă nevoilor consumatorilor şi cumpărătorilor, în plus faţă de ceea ce ofereau clienţilor tradiţionali, şi să redefinească modul în care aceste tehnologii creează, livrează şi aduc valoare adăugată.

Ar fi mai simplu pentru companiile din industria tehnologiilor medicale să minimizeze presiunea apariţiei tehnologiilor PI, considerând că vor avea un impact competitiv redus asupra afacerii lor. Dar, istoria tehnologiilor disruptive din alte industrii demonstrează că ar face acest lucru pe riscul lor. Companiile care vor fi liderii de mâine din industrie vor fi acelea care vor şti să utilizeze aceste tehnologii pentru a deveni mai orientate către nevoile clientului şi ale plătitorului informat, care vor îndrăzni să investească în modele noi de afaceri şi se vor concentra permanent pe dezvoltarea unor oferte cu valoare adăugată pentru clienţi.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus