Magnatul Tender lucreaza la o ecografie a subsolului Romaniei

Cel mai important activ al Grupului Tender, Compania Prospecţiuni, are contractată în totalitate activitatea pentru al doilea semestru al acestui an cu lucrări de prospectare seismică 2D şi 3D pentru giganţi din petrol şi gaze.

Astfel, conform raportului semestrial al Prospecţiuni, compania lucrează în această perioadă pentru Romgaz (3D Transilvania Centru, Transilvania Sud şi Muntenia, 2D Moldova şi Muntenia ), Petrom( 3D Cartojani şi Vata-Aluniş), Petrofac – companie americană ( 3D Bălteni şi Colibaşi), Aurelian(3D Brodina), Chevron, companie ce caută gaze de şist( 2D Dobrogea).

În prima parte a anului s-a finalizat achiziţia datelor seismice 2D şi 3D pentru clienţii Petrom(Giurgiu, Roeşti-Băbeni şi Roşiori) şi Romgaz(Moldova Sud).

DUpă cum susţine un director din Romgaz, compania are nevoie de datele seismice pentru a vedea exact care este potenţialul în hidrocarburi al zonelor vizate. “Prospecţiuni ne face o ecografie a subsolului pentru a şti exact unde să săpăm sondele experimentale”, a precizat sursa.

Prospecţiuni mai realizează lucrări de evaluare seismică şi în Maroc, Georgia sau Bulgaria.

„În perioada următoare vom participa la toate licitaţiile de lucrări seismice care vor avea loc în România, Bulgaria, Georgia, Serbia pentru companii precum, Petro, Romgaz, NIS, Mol, Clara, Overgaz ”, se arată în raportul companiei.

În prima jumătate a anului, Prospecţiuni a înregistrat un rezultat negativ de 10 milioane de lei, faţă de 7 milioane de lei din aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatul mai slab este justificat prin terminarea în cursul anului trecut, a unor contracte mari cu Romgaz şi Petrom, dar începerea operaţiunilor în noi perimetre, pentru aceleaşi companii, sunt generatoare de cheltuieli ridicate.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.