Sprijin pentru agricultorii români şi maghiari

Producătorii de legume şi fructe din Banat şi Csongrad vor fi ajutaţi să îşi vândă mai bine produsele şi vor fi încurajaţi să participe la sesiune de informare şi instruire, precum şi la schimburi de experienţă şi bune practici. De asemenea, la Jimbolia se va înregistra o marcă comercială comună şi se va construi o seră pentru cultivarea produselor bio.

Totul se va desfăşura prin proiectul Dezvoltarea unei rețele regionale pentru siguranta  alimentară pentru  legume și fructe și a unei piețe comune a produselor selectat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007 – 2013, finanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, completat de co-finanţarea naţională a celor doua state membre participante in program, Ungaria şi România. Partenerii proiectului sunt Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timiş, Primăria Oraşului Jimbolia, Camera Agricolă a judeţului Csongrad, Harena Nonprofit Ltd, Primăria Kistelek şi Primaria Maroslele  din Ungaria.

Proiectul a fost conceput pentru a ajuta producătorii d elegum şi fructe din cele două ţări să iasă din impas. Ei se confruntă cu probleme organizatorice şi tehncologice şi nu reuşesc să obţină profit din activitatea desfăşurată. Prin acest proiect se urmăreşte stabilirea unei pieţe comune pentru producătorii de la graniţă din ambele ţări, mai ales pentru cei care se ocupă de cultivarea solului în spaţii deschise sau sere. Iniţiatorii proiectului doresc integrarea producătorilor pe piaţa europeană şi  creşterea competitivităţii pe piaţa europeană.

Anda Deliu

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.