Te afli aici: Acasa » Educaţie » Actiuni educationale Agentia pentru Protectia Mediului Timis

Actiuni educationale Agentia pentru Protectia Mediului Timis

Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş a organizat in data de 13 mai  începând cu ora 12.00, în parteneriat cu Şcoala cu clasele I-VIII Remetea Mare şi Palatul Copiilor din Timişoara, o expoziție de desene. Cele mai bune desene au fost premiate.

Miercuri 14 mai 2014 începând cu ora 12.00, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Regele Ferdinand I” din Timişoara au organizat o acţiune educaţională, despre protecţia şi importanţa păsărilor migratoare. Reprezentanţii APM Timiş au prezentat eleviloror clasei a XII importanţa ecologica a păsarilor migratoare, iar elevii au proiectat prezentări tematice;au  prezentat lucrări haiku. Haiku-ul este un gen de poezie cu formă fixă, tradiţional japoneză, alcătuită din 17 silabe repartizate pe 3 “versuri” formate din 5, 7, 5 silabe. Haiku-urile trebuie să conţină cel puţin o imagine sau un cuvânt care să exprime anotimpul (kigo) în care acesta a fost scris. De obicei subiectele se referă la natură, plante, flori, insecte, etc. În ultima parte a acţiunii, au fost montate căsuţe pentru păsări.

Tema propusă: „Caile de destinatie: Păsările Migratoare şi Turismul”, sublinează  legăturile dintre turismul durabil, dezvoltarea comunităţilor locale şi conservarea păsărilor migratoare.

Ecoturismul prin respectarea necesităţilor ecologice şi comportamentale ale păsărilor, prin observarea şi fotografierea  păsărilor, oferă oportunităţi de creştere a nivelului de trai al comunităţilor locale şi contribuie la conservarea biodiversităţii, alocarea unei părţi din beneficiile obţinute, către activități de refacere a stării de conservare a păsărilor migratoare şi de reconstrucţie ecologică.

Acţiunile desfăşurate cu acest prilej, se vor înregistra la (Celebrating World Migratory Bird Day by Registering an Event or Activity)  adresa: http://www.worldmigratorybirdday.org/2014/

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus