Te afli aici: Acasa » Educaţie » EDUCATIE / ETAPELE ÎNSCRIERII ELEVILOR ÎN CLASA PREGĂTITOARE, RESPECTIV ÎN CLASA ÎNTÂI

EDUCATIE / ETAPELE ÎNSCRIERII ELEVILOR ÎN CLASA PREGĂTITOARE, RESPECTIV ÎN CLASA ÎNTÂI

EDUCATIE / ETAPELE  ÎNSCRIERII ELEVILOR ÎN CLASA PREGĂTITOARE,  RESPECTIV ÎN CLASA ÎNTÂI

Conform metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare, respectiv în clasa întâi, în anul şcolar 2012-2013, aprobate prin OMECTS 3064/ianuarie 2012, înscrierea se va face în 4 etape, pe durata 2 martie- 21 mai 2012.

Întrucât fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ obligatoriu, fiecare şcoală trebuie să asigure locuri pentru toţi copiii din circumscripţia sa. Dacă îi rămân locuri disponibile, poate înscrie şi doritori din alte circumscripţii.

Prima etapă: 2- 19 martie:

Până la 16 martie, părinţii depun cererile de înscriere a copiilor la şcoala din circumscripţie şi se creează o parţială bază de date (judeţeană). La 19 martie, se afişează listele copiilor înmatriculaţi până atunci.

A doua etapă: 19 martie- 4 aprilie 2012:

La 19 martie  se afişează în şcoli şi pe siteul inspectoratului şcolar- locurile rămase libere. Totodată, se arată şi criteriile de departajare pentru cazul prezentării mai multor pretendenţi din alte circumscripţii decât locuri încă disponibile.

Între 20-27 martie 2012  se primeşte valul de cereri dinspre părinţii veniţi de la alte circumscripţii şi se completează baza de date.

La 2 aprilie se afişează admişii şi respinşii pe motiv de  insuficienţă a locurilor pentru a acoperi cererea celor din afara circumscripţiei.

În 4 aprilie, pe siteul inspectoratului vor apărea situaţiile de după prima etapă, de după a doua, dar şi eventualele locuri rămase libere în vreo şcoală.

A treia etapă: 23-27 aprilie 2012

Sunt înscrişi în şcoala din propria circumscripţie cei ce nu s-au prezentat la prima etapă fiindcă speraseră că vor fi primiţi în şcoala din altă circumscripţie. Şi întârziaţii mai pot accede atunci la statutul de elevi.

Se afişează şi la şcoli şi pe siteul inspectoratului noile schimbări de efective de elevi.

A patra etapă: 2- 21 mai 2012- prelungeşte faza a treia, în aşteptarea nehotărâţilor şi a refuzaţilor de la şcolile prestigioase, atunci prea-pline deja.

La 21 mai vor apărea listele de elevi, pe clase, la toate unităţile de învăţare.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus