EDUCATIE / Managementul comportamentului în ADHD

Marţi, 8 noiembrie 2011, începând de la ora 17, la Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 20, din Timişoara (cartierul Ciarda Roşie), Asociaţia Învăţătorilor Bănăţeni, în parteneriat cu şcoala gazdă şi cu Fundaţia de Abilitare Speranţa – organizează un seminar urmat de workshop pe tema: „Managementul comportamentului în tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenţie (ADHD)- aspecte teroretice şi practice în grupa /clasa de preşcolari/elevi”.

Activităţile vin în sprijinul cadrelor didactice care se confruntă din ce în ce mai mult cu elevi ce prezintă comportamente dificile (1 din 5 elevi), întru îmbunătăţirea managementului activităţii didactice.

Se doreşte înlăturarea situaţiilor de excludere a copiilor cu ADHD din învăţământul de masă, prin sensibilizarea cadrelor didactice la problemele unui copil cu ADHD şi ale părinţilor acestuia, precum şi prin dezvoltarea unui comportament responsabil faţă de activităţile cu copiii care necesită atenţie deosebită.

Dascălii de la Asociaţia Învăţătorilor Bănăţeni vor fi consiliaţi de specialişti ai Fundaţiei de Abilitare Speranţa: director- psiholog Letiţia Baba, psiholog Claudia Borca, psiholog Sebastian Bilanin, logoped Larisa Popescu, psiholog Simona Spătariu.

Sunt aşteptaţi toţi dascălii ce vor să înţeleagă politica de incluziune a elevilor cu cerinţe educative speciale, fiindcă respectă ideea că fiecare copil este special pentru părinţii săi.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.