Te afli aici: Acasa » Educaţie » EDUCATIE / SPERANŢA PENTRU COPIII DIN MEDIUL RURAL

EDUCATIE / SPERANŢA PENTRU COPIII DIN MEDIUL RURAL

EDUCATIE / SPERANŢA PENTRU  COPIII  DIN  MEDIUL  RURAL

Miercuri, 16 noiembrie 2011, la ora 13, în sala de conferinţe a Hotelului NH, din Timişoara, str. Pestalozzi nr. 1 A, va avea loc lansarea proiectului naţional “CENTRE PENTRU COPIII DIN MEDIUL RURAL”, iniţiat de Fundaţia de Abilitare “Speranţa”, cu sprijinul instituţional al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu suportul financiar al Open Society Institute Mental Health Initiative.

Doamna psiholog Letiţia Baba, director executiv al F.A.”Speranţa”arată că scopul noului proiect este creşterea accesului la educaţie pentru copiii cu cerinţe educative speciale (c.e.s.) din mediul rural, iar activităţile propuse vizează:

–         identificarea nevoilor de sprijin pentru creşterea accesului la educaţie pentru copiii cu c.e.s din mediul rural, în România;

–         valorificarea experienţei participanţilor la cele 4 reuniuni regionale planificate şi o conferinţă naţională, pentru elaborarea unor acte normative privind reglementarea înfiinţării centrelor pentru copiii cu c.e.s. din mediul rural;

–         înfiinţarea a încă două centre în mediul rural, în afara celor de la Comloşu Mare, Maşloc şi Pişchia, funcţionale din 2007, în parteneriate de tip public-privat, între F.A.”Speranţa”, ISJ Timiş, primării şi consilii locale şi instituţiile de învăţământ din respectivele localităţi.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus