Te afli aici: Acasa » Educaţie » EDUCATIE / Studenţii de la FEAA vor face practică la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest

EDUCATIE / Studenţii de la FEAA vor face practică la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest

EDUCATIE / Studenţii de la FEAA vor face practică la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest

Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest a semnat un protocol de colaborare cu Agenţia de Dezvoltare Vest. Prin protocol s-au stabilit condiţiile în care studenţii facultăţii din anul II şi de la masterat pot face stagii de practică.

Proiectul se adresează studenţilor de la specializările administrarea afacerilor, economie, economie și afaceri internaționale, finanțe, cibernetică, statistică și informatică economică. Obiectivul protocolului este organizarea de stagii de practică consistente, cu aplicații practice pentru studenții interesați de tematici precum dezvoltarea regională și accesarea fondurilor europene. Concret, studenţii vor fi implicaţi în diferite proiecte implementate de agenţie. Unul din proiecte vizează realizarea Planului de Dezvoltare Regională pentru Regiunea Vest corespunzător perioadei 2014 – 2020. Temele de studiu vor fi economia Regiunii Vest (analiză ce va fi făcută pe sectoare și subsectoare de activitate), principalii indicatori macroeconomici regionali, dezvoltarea antreprenorială regională, principalii agenți economici și domeniile de excelență economică, inițiative antreprenoriale, structuri de sprijinire a afacerilor, relația mediului economic cu mediul de cercetare-dezvoltare-inovare și efectele crizei economico-financiare asupra economiei Regiunii Vest. În baza bunei colaborări cu Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest își propune să extindă cooperarea cu FEAA prin implicarea viitorilor economiști în proiecte și activități concrete pe care agenția le gestionează. Primul dintre proiectele propuse este Planul de Dezvoltare Regională 2014-2020 al Regiunii Vest, a cărui realizare va începe în primăvara acestui an și în cadrul căruia ADR Vest își propune să implice, în mod direct, atât studenți, cât și cadre didactice ale FEAA, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest. Colaborarea dintre FEEA si ADR Vest durează deja de câțiva ani, am realizat mai multe proiecte comune, de altfel, colegii de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, participă activ la procesul didactic în cadrul unui program de masterat organizat împreună. Protocolul pe care-l semnăm astăzi este parte componentă a demersurilor noastre de deschidere a învățământului superior către comunitatea locală, regională. Am conștietizat  întotdeauna că este necesară o apropiere mai mare între mediul universitar, mediul economico-social și piața muncii. Datorită acestei colaborări putem afirma că FEEA  nu produce șomeri de lux, toți studenții noștri putând găsi un loc de muncă la finalizarea studiilor, a declarat Marilen Pirtea, decanul FEAA.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus