Elevii Școlii Gimnaziale nr. 20, în vizită la Editura David Press Print

 

„Școala altfel” este un program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor. În acest an, perioada de desfășurare al programului „Școala altfel” este între 27 februarie – 16 iunie și fiecare instituție de învățământ este liberă să aleagă când va organiza cele două săptămâni de activități speciale.

În acest context, Editura David Press Print din Timișoara a primit vizita unui grup de elevi de la Școala Gimnazială nr. 20 din Timișoara, mai precis clasa a V-a, conduși de doamna dirigintă, prof. Elena Mermezan.

Elevii au ascultat cu mare atenție ceea ce le-a fost prezentat de conf. univ., CS II, dr. Ioan David, fondatorul Editurii David Press Print din Timișoara, în legătură cu evoluția tiparnițelor, a utilajelor de tipărit și întregul proces tehnologic al tipăririi cărților, ziarelor, revistelor etc.

Câteva cuvinte despre editură, dar și despre tipărirea unei cărți de la primirea manuscrisului, paginare, tipărire, broșare și îndeplinirea tuturor etapelor până la finisarea ei, le-a fost prezentate de Daniela Florian, directorul editurii.

Loredana Bradea, tehnoredactor, le-a explicat elevilor despre paginarea unei cărți, dar și a altor produse destinate tipăririi, exemplificând printr-un afiș realizat și tipărit în prezența oaspeților extrem de curioși.

La finalul celor două ore, elevii au fost recompensați cu câte un volum, editat și tipărit la Editura David Press Print și câte un semn de carte personalizat.

 

 

 

Related posts