Interes american pentru specialiști în domeniul tehnic

Nu este un secret faptul că Universitatea Politehnica Timișoara constituie unul dintre principalii piloni de dezvoltare a Timișoarei, creșterea și rezultatele economice ale întregii zone fiind în strânsă relație cu specialiștii formați de UPT. Iar universitatea a cultivat mereu relația cu mediul economic, dovadă fiind sutele de parteneriate încheiate cu mari companii din vestul țării.

Interesul firmelor și investitorilor străini în zona de vest și Timișoara este în continuă creștere. Prin intermediul ADR VEST, reprezentanții unor mari companii din Statele Unite ale Americii au participat marți, 15 octombrie 2019, la o întâlnire cu reprezentanții Universității Politehnica Timișoara.

Investitorii au fost interesați de programele educaționale oferite de universitate și de competențele pe care le dobândesc absolvenții din domeniul ingineriei. Companiile americane reprezentate la întâlnire au în vedere investiții în domeniul automotive, respectiv prelucrarea componentelor metalice cu mașini CNC și realizarea de elemente cu ajutorul tehnologiilor speciale similare celor de printare.

La întâlnire, Universitatea Politehnica Timișoara a fost reprezentată de prorectorul de resort, prof.dr.ing. Daniel Dan, împreună cu specialiști din domeniul de interes: conf.dr.ing. Nicolae Crainic, conf.dr.ing. Adrian But și conf.dr.ing. George Belgiu.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.