Te afli aici: Acasa » Educaţie » La gradinita PP 24 din Blascovici copii joaca rugby. FOTO

La gradinita PP 24 din Blascovici copii joaca rugby. FOTO

Spiritul rugby-ului timişorean este cultivat la Grădiniţa cu program prelungit nr.24 din cartierul Blaşcovici. Grădiniţa a primit numele marelui rugbyst timişorean Mihai Suciu, fost campion cu echipa din 1972. Aici, la grupa mijlocie de copii deja se fac antrenamente de rugby tag, conduse de către Gheorghe Bizo.

După ce stadionul de rugby din Ronaţ a fost botezat în memoria lui Gheorghe Răşcanu, iar Asociaţia sportivă a Şcolii generale din Chişoda a primit numele lui Ioan Tătucu, de acum înainte Grădiniţa pp nr.24 va purta numele lui Mihai Suciu. Însă aici rugby-ul se joacă şi de către cei mici. După ce s-a accidentat în luna septembrie, cel care s-a ocupat de copii a fost Gheorghe Bizo, pe care cei mici au ajuns să îl iubească foarte mult. Deocamdată, cei mici învaţă elementele de bază ale jocului, dar cu balon de dimensiuni normale, iar feţiţele sunt cel puţin la fel de receptive ca băieţeii. Cei mici sunt foarte haioşi. Le place, eu lucrez deja de mult timp cu ei şi văd că se descurcă. Mă ascultă şi le place balonul oval. Fetiţele sunt foarte disciplinate, mai disciplinate ca băieţii, respectă tot ce le spun şi câştigă când facem concursuri contra băieţilor. Toate sporturile ar trebui să facă aşa ceva, pentru că cei mici trebuie educaţi pentru performanţa. Rugby-ul pierde deoarece nu prea se joacă în şcoli, pentru că cei mici adoră să joace. Până la urmă e o distracţie, de la 14-15 ani începe să devină ceva serios, a declarat Bizo, cel căruia cei mici îi zic “Jumbo”. Acest proiect este unic în Timişoara la nivel de grădiniţă, iar la Şcoala generală nr. 19 există un proiect similar pentru elevi.

Mihai Suciu a jucat de zece ori pentru naţionala României şi a marcat şase eseuri. Rugbystul a făcut parte din aceea echipă care a câştigat deocamdată singurul titlu de campioană naţională la rugby în 1972, fiind chiar primul titlu de campioană câştigat de o echipă din afara Bucureştiului.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus