Te afli aici: Acasa » Educaţie » Maratonul casutelor pentru pasarele

Maratonul casutelor pentru pasarele

Palatul Copiilor Timişoara în colaborare cu Şcoala Gimnazială Nr. 19 “Avram Iancu” Timişoara şi Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara, au organizat activități tehnico-aplicativ, educative şi culturale cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Copilului.

Activitățile derulate sunt cuprinse în calendarul de activități din cadrul proiectului “Maratonul căsuţelor pentru păsărele”, proiect coordonat de prof. dr.  Liliana Babă de la Palatul Copiilor Timişoara.

Activitatea:Maratonul căsuţelor pentru păsărele

Aria curriculară:  extraşcolară

Tipul activității: activitate   transdisciplinară

Grup țintă: elevii clasei pregătitoare step by step de la  de laȘcoala Gimnazială Nr. 19 “Avram Iancu” Timișoara (coordonatoare prof.înv. Beșliu Camelia și înv. primar Boar Lavinia) și membrii cercului de Ornitologie/Etologie de la Palatul Copiilor Timișoara (coordonatoare cerc de prof. dr.  Liliana BABĂ); elevi de la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara”

Locul de desfăşurare: Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara

Rezumatul activităţii: elevii clasei pregătitoare step by step de la Școala Gimnazială Nr. 19 “Avram Iancu” Timișoara și membrii cercului de Ornitologie/Etologie de la Palatul Copiilor Timișoara au desfășurat activități cu caracter tehnico-aplicativ, educative, instructive-formative şi informative în cadrul acțunii “Maratonul căsuţelor pentru păsărele”, acțiune ce s-a desfăşurat  la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara sub directa îndrumare a cadrele didactice amintite.

Scopul proiectului – Să promovăm o alternativă de învățare teoretică și practică, ”Învățăm şi construim Căsuţe pentru păsărele!”pentru formarea viitoarelor meserii și apropierea elevilor de frumosul oferit de natură dar și apropierea de problemele mediului. Atunci când sunt integrați în diverse activități, când pot realiza diverse obiecte, încrederea că sunt utili și de folos comunității îi ajută să evolueze și să aibă încredere în sine.

Obiective atinse:

– observarea elementelor mediului înconjurător;

–  vizitarea locaţiei Pădurea Verde și a Parcului dendrologic de la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara în vederea realizării de lucrări pe teme din domeniul artelor vizuale şi Ornitologiei;

–  vizită la „Muzeul vânătorii“ de la Colegiul Silvic “Casa Verde” Timișoara.  

Acțiunea s-a încheiat cu concursul ”Învăţăm şi construim Căsuţe pentru păsărele!” (activitate de construcție a căsuţelor pentru păsărele, din materiale refolosibile și materiale colectate din mediul natural) și concursul de desene – “Cel mai bun proiect de căsuţă pentru păsărele”, concurs finalizat cu expoziția lucrărilor.

Autor articol: prof. dr. Liliana BABĂ

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus