Te afli aici: Acasa » Educaţie » Ministerul Educatiei a anuntat modificari majore pentru admiterea la liceu

Ministerul Educatiei a anuntat modificari majore pentru admiterea la liceu

Ministerul Educaţiei Naţionale a decis modificarea calculării mediei de admitere în învăţământul liceal Astfel, începând cu anul şcolar 2013-2014, în media finală pentru admiterea în învăţământul liceal, proporţia mediei celor patru ani de gimnaziu să fie de doar 25%. Media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a va avea însă o pondere mai mare în calculul mediei finale, respectiv 75%, faţă de 50%, cât era până acum. Media de admitere în învăţământul liceal este rezultatul mediei aritmetice dintre media celor patru ani de gimnaziu şi media obţinută la examenele din cadrul Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, decizia vine în urma analizei datelor înregistrate la finalul clasei a VIII-a.

“Principala problema cu care invatamantul gimnazial se confrunta este diferenta dintre notarea la clasa, pe parcursul gimnaziului, si notarea la Evaluarea Nationala, la sfarsitul clasei a VIII-a. in multe unitati de invatamant exigenta in notarea si evaluarea continua este mai redusa decat la Evaluarea Nationala.”, a afirmat Ministrul Educatiei, Remus Pricopie,

Eliminarea notelor din cei patru ani de studiu ar functiona ca o penalizare majora pentru unitatile de invatamant care se confrunta cu problem.  “Nu dorim sa excludem din procesul de invatamant acesti elevi si acesti profesori si sa accentuam si mai mult decalajul intre unitatile scolare. Educatia in Romania nu are nevoie de noi clivaje socio-geografice, ci de reducerea inegalitatii.”

Toate unităţile de învățământ unde diferenţele de notare sunt mari sau unde numărul de elevi cu medii de promovare a fost scăzut vor fi monitorizate în mod constant. Inspectoratele şcolare vor realiza analize, punctuale, iar conducerile şcolilor vizate vor fi evaluate în funcţie de măsurile pe care le vor adopta pentru îmbunătăţirea procesului de predare – învăţare.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus