Oferta educationala SRI

 

Serviciul Român de Informaţii (SRI), prin Direcţia Judeţeană de Informaţii Timiş, selecţionează candidaţi în vederea pregătirii acestora în cadrul programelor de învăţământ superior ale Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” şi Academiei Tehnice Militare.

 

SRI este instituţia statului roman responsabilă de culegerea şi valorificarea informaţiilor referitoare la securitatea naţională a României.

SRI acţionează pentru apărarea valorilor constituţionale, asigurarea securităţii economice, prevenirea şi combaterea fenomenului terorist, a criminalităţii organizate transfrontaliere, actelor de spionaj pe teritoriul naţional şi agresiunilor în mediul virtual la adresa infrastructurilor critice, protecţia informaţiilor clasificate etc.

 

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” este instituţia de învăţământ superior din cadrul SRI care pregăteşte ofiţeri operativi, ofiţeri analişti şi experţi în domeniul informaţiilor de securitate.

Oferta educaţională include:

1. Programe de studii universitare de licenţă la Facultatea de Informaţii, forma de învăţământ – zi, cu durata de 3 ani (2013 – 2016), ce urmăresc specializări relevante pentru securitatea naţională, respectiv:

Psihologie – informaţii;

Studii de securitate şi informaţii.

 

Candidaţii (elevi şi eleve) trebuie să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat.

2. Programe de master profesional destinate formării ofiţerilor de informaţii operativi în domeniul Intelligence şi securitate naţională.

 

Programul de pregătire se adresează absolvenţilor ciclul I – studii universitare de licenţă. Pe întreaga desfăşurare a acestuia, cursanţii vor avea statut de angajaţi ai SRI, cu toate drepturile şi obligaţiile subsecvente.

 

Academia Tehnică Militară, subordonată Ministerului Apărării Naţionale, este instituţia publică de învăţământ superior militar, care formează şi asigură dezvoltarea profesională a ofiţerilor ingineri, experţi în gestionarea sistemelor tehnice integrate, pentru nevoile în domeniu ale structurilor de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

 

Oferta educaţională pentru locurile alocate SRI include programe de studii universitare de licenţă la Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare, forma de învăţământ – zi, cu durata de 4 ani (2013 – 2017), ce urmăresc specializări relevante pentru securitatea naţională, respectiv:

Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională;

Transmisiuni;

Echipamente şi sisteme electronice militare.

 

Candidaţii (elevi şi eleve) trebuie să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat.

Detalii despre locurile disponibile, condiţiile de înscriere şi probele de concurs se pot obţine la sediul Direcţiei Judeţene de Informaţii Timiş, situat în Timişoara, Calea Sever Bocu nr. 47, la numărul de telefon 0256/305.920 sau pe site-ul www.sri.ro.

În scopul asigurării timpului necesar întocmirii dosarelor de concurs pentru sesiunea de admitere organizată în anul 2013, termenul limită de înscriere este 15 februarie. După această dată, eventualele solicitări de înscriere vor fi avute în vedere pentru anul universitar 2014 – 2015.

 

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.