Te afli aici: Acasa » Educaţie » Protejam natura pentru viata!

Protejam natura pentru viata!

Ministerul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii lansează în şcolile din România un proiect educaţional în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Administraţia Bazinală de Apă Banat implementează alături de Inspectoratul Şcolar al judeţelor Timiş şi Caraş-Severin proiectul educaţional “ Protejăm natura pentru viaţă“, iniţiat de Ministerul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Acest proiect cuprinde o gamă de activităţi specifice educaţiei non-formale specifice elevilor din şcolile gimnaziale şi licee şi se derulează în perioada 1-5 aprilie, în cadrul săptămânii  “ Să ştii mai multe, să fii mai bun“.

Scopul proiectului este formarea unor deprinderi si atitudini elevilor în spiritul respectului pentru mediu. Acţiunile se desfăşoară de-a lungul acestei săptămâni cu un orar şi activităţi axate pe această temă, elevii fiind supuşi provocării de a gestiona resursele naturale în spiritul conceptului de dezvoltare durabilă. Astfel, ziua de joi , 4 aprilie, este dedicată apei, toate acţiunile care se desfăşoară în şcolile care au aderat la proiect având ca scop atragerea atenţiei asupra importanţei pe care resursa de apă o are în desfăşurarea vieţii.

Pe plan local, în judeţul Caraş-Severin , sunt implicaţi în proiect 1095 elevi şi 81 cadre didactice, de la Şcoala generală Eftimie Murgu, Şcoala gimnazială Slatina Timiş, Şcoala gimnazială Domaşnea, Liceul Bănăţean din Oţelu Roşu, Şcoala gimnazială “ Trandafir Cocârlă“ din Turnu Ruieni, Şcoala gimnazială din Zorlenţu-Mare, Şcoala gimnazială nr. 1 din Cornereva, Şcoala gimnazială “Romul Ladea” din Oraviţa.   În judeţul Timiş, în acest proiect sunt implicaţi 150 elevi şi 6 cadre didactice, de la Scoala generală nr. 2 Timişoara, liceul Teoretic Iris Timişoara şi Palatul Copiilor din Timişoara.

Proiectul “ Protejăm natura pentru viaţă“ stimulează cunoaşterea de către elevi a problemelor de mediu din comunitatea locală şi dezvoltarea unei gândiri orientate către soluţii pentru rezolvarea acestora.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus