S-a infiintat un club Interact format din 20 de tineri

Sâmbătă, 11.05.2013, la inițiativa Rotary Club Buziaș, cu sprijinul Liceului din Buziaș, a  avut loc ceremonia prin care a luat ființă un club Interact format din 20 de tineri, majoritatea din Buziaș, dar și din comunele din proximitate.

Interact este o organizație ce funcționează sub tutela unui club Rotary, este axată pe beneficiile directe și indirecte ale lucrului în echipă a liceenilor, fiind format din tineri cu vârste între 14 și 18 ani. Peste 200.000 de tineri din peste 110 țări aparțin celor peste 8.700 cluburi Interact.

Prin înființarea acestui club, tinerii din comunitatea Buziașului vor învăța ce este voluntariatul, responsabilitatea socială, acțiunile caritabile, își vor dezvolta spiritul de conducator și vor înțelege și conștientiza că mai binele comunității locale depinde direct și de implicarea lor și nu trebuie să aștepte  acest „mai bine” de la centru sau din altă parte”, a declarat Ilie Stoinel, secretarul Rotary Club Buziaș pentru perioada 2012-2013. La eveniment au luat parte și reprezentanți ai Liceului din Buziaș, colegi rotarieni de la Cluburile Rotary din Lugoj, Reșița, dar și ai clubului Rotary Ripensis Timișoara.

Ramură a Rotary International, clubul Interact are ca scop conștientizarea și urmărirea problemelor comunității din care face parte. În acest sens, se dezvolta activități de grup care promovează bunăvoința între oameni. Ghidați în activitățile lor de motto-ul „A servi mai presus de sine”, Interact înseamnă „International Action”.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.