Iubitorii de tradiții de Crăciun sunt aşteptați joi, 12 decembrie, de la ora 18:30, la Biblioteca Universității din Oradea, la un eveniment special dedicat sărbătorilor de iarnă. Ceata de feciori din localitatea bihoreană Cuzap va susține recitalul de colinde: „Și ne lasă gazdă-n casă, Florile dalbe”. Momentul artistic va fi completat de conferința „Graiurile Domnului – Colindele tradiționale din Voievozi și Cuzap în contextul lor universal”, susținută de prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga, de la Universitatea din Padova. Moderatorul evenimentului este prof. univ. dr. habil. Sorin Șipoș – prorector…
Citește mai multEtichetă: conferinta
150 de ani de învăţământ pedagogic la Szeged
La data de 22 aprilie 2024, Florin Vasiloni, consulul general al României la Szeged (Seghedin) a participat la Conferinţa „Formarea pedagogilor de naţionalitate, trecutul și viitorul studiilor de naţionalitate”, care a avut loc la Universitatea din Szeged, manifestare ce a marcat împlinirea a 150 de ani de la fondarea învăţământului pedagogic de rang universitar la Szeged. Conferinţa a fost organizată de către Departamentul pentru Naţionalităţi a Facultăţii de Pedagogie „Juhasz Gyula”. La conferinţă au participat printre alţii, decanul Facultății de Pedagogie, Döbör András; alţi reprezentanţi ai Universităţii din Szeged, reprezentanţi…
Citește mai multConferința Părintelui Mitropolit Ioan la Filiala Academiei Române din Timișoara
Joi, 18 aprilie a.c, Academia Română, filiala Timișoara, împreună cu Mitropolia Banatului și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, filiala „Valeriu Braniște” Timiș, au organizat conferința cu tema „Judecata Nevinovatului din Nazaret”, susținută de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Tema propusă a stârnit interesul iubitorilor de spiritualitate, așa încât aula forului academic timișorean a devenit neîncăpătoare. Academicieni și cercetători, studenți și preoți, jurnaliști și istorici, oameni de cultură și credincioși dornici să audă cuvântul Chiriarhului despre Săptămâna Pătimirilor, despre vinderea Mântuitorului și Cina cea de Taină,…
Citește mai multConferință transfrontalieră ungaro-română, la Muzeul Județean „Munkácsy Mihály” din Bichișceaba, Ungaria
La Muzeul Județean „Munkácsy Mihály” din Békéscsaba (Bichișceaba), Ungaria, vineri, 18 octombrie 2019, a avut loc cea de-a VI-a ediție a Conferinței transfrontaliere ungaro-române, organizată de acest muzeu, împreună cu specialiști de la alte muzee din Ungaria și România. La eveniment au participat Marius Lazurca, ambasadorul României la Budepesta şi Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula. Evenimentul din acest an a fost dedicat împlinirii a 175 de ani de la nașterea renumitului pictor ungar Munkácsy Mihály, din Bichișceaba şi s-a bucurat de participarea mai multor oficialități, între care s-au…
Citește mai multConferința pedagogilor români din Ungaria la Szarvas
În data de 10 aprilie 2018 consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni a participat la conferinţa pedagogilor de naţionalitate intitulată „Rădăcini și aripi”, organizată de către Institutul Pedagogic „Gal Ferenc” din Szarvas (IPGF). La acest institut se pregătesc viitoare cadre didactice care vor deservi școlile și grădinițele comunității românești din Ungaria. Consulul general român Florin Vasiloni a subliniat în cuvântul său de salut nivelul ridicat al legislației românești privitoare la minoritățile naționale din România; atenția acordată de statul român învățământului în limba română din Ungaria, al cărui nivel trebuie să crească, astfel…
Citește mai multConferință academică Hans Dama din Viena
Filiala din Timișoara a Academiei Române, Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu”, invită pe cei interesați la conferința cu tema „Generația de poeți de limbă germană din Banat din perioada tranziției înainte și după „Trianon”, susținută de prof. dr. Hans Dama din Viena. Conferința va avea loc miercuri, 10 aprilie 2019, începând cu ora 13.
Citește mai multConferință şi concert de muzică folk dedicate Centenarului la Gyula
În data de 6 iulie, la Gyula a avut loc o manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri: manifestarea „Lungul drum al Unirii” ce a cuprins o conferinţă şi un concert de muzică folk a artistei Maria Gheorghiu la care a participat şi Excelenţa Sa Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula. Sub genericul „Lungul drum al Unirii”, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria (UCRU), cu sprijinul Direcției pentru Cultură şi a Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” Arad, la sediul UCRU din Gyula a avut loc vineri, 6 iulie 2018, o…
Citește mai multConferinţă despre viitorul învățământului minorităților în Ungaria
În data de 18 aprilie 2018, în orașul Szarvas (jud. Bekes), s-a desfășurat Conferinţa Pedagogilor de Naţionalitate din Ungaria, intitulată ”Viitorul copiilor de naţionalitate”, organizată de Institutul Pedagogic ”Gal Ferenc” din Szarvas. La eveniment a participat Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, alături de reprezentanți ai minorităților română, germană și slovacă din Ungaria, precum și autorități locale și centrale din această țară. Printre participanți s-au mai numărat Igor Furdik, consulul general al Slovaciei la Bekescsaba; dr. Kiss-Rigo Laszlo, episcopul romano-catolic de Szeged-Csanad (Cenad); Takacs Arpad, şeful Oficiului Guvernamental…
Citește mai multConferință internațională la Universitatea Politehnica Timișoara
În zilele de 28 – 31 martie 2018, la Timișoara se desfășoară cea de-a VII-a ediție a conferinței internaționale „Advanced Materials and Structures – AMS 2018”. Evenimentul este organizat de Departamentele Ingineria Materialelor și Fabricației (IMF) și Mecanică și Rezistența Materialelor (MRM) din cadrul Universității Politehnica Timișoara cu sprijinul Fundației Politehnica. Conferința acoperă teme din domeniul Științei și Ingineriei Materialelor Avansate cu toate aspectele importante și anume: tehnologie de fabricație, caracterizare de proprietăți, aplicații avansate, metode de investigare și modelare matematică. Vor fi prezentate cele mai noi studii și cercetări…
Citește mai multConferinta ”Pastrarea limbii si valorilor” la Szarvas, in Ungaria
În data de 12 aprilie 2017, la Szarvas, s-a desfășurat Conferinţa Pedagogilor de Naţionalitate din Ungaria, intitulată „Păstrarea limbii și valorilor în învățământul de naționalitate”, organizată de către Institutul Pedagogic ”Gal Ferenc” din Szarvas. La eveniment a participat Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, dar și vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt. Printre participanți s-au numărat episcopul romano-catolic de Csanad (Cenad), dr. Kiss-Rigo Laszlo, deputatul parlamentar din Szarvas, Danko Bela, vicepreşedintele consiliului judeţean Bekes, Varfi Andras, rectorul universității gazdă, dr. Kozma Gabor, purtătorul de cuvânt al slovacilor în parlamentul ungar, Fuzik Janos, purtătorul de…
Citește mai multMihaela Bilic, conferinta despre nutritie la Timisoara
Vineri, 21 octombrie 2016, începând cu ora 18.00, Curtea Veche Publishing și Iulius Mall Timișoara îi invită pe cei mici și pe cei mari la o conferință în jurul volumului pentru copii „ABC de nutriție” de dr. Mihaela Bilic. Oficiile de gazdă vor fi făcute de doamna Brîndușa Armanca, jurnalistă. Evenimentul va avea loc la Iulius Mall Timișoara, zona Poema, la demisol și va include și o sesiune de autografe. Cartea familiarizează noile generații cu principiile de bază ale nutriției și vine să revoluționeze percepția despre obiceiurile alimentare. Ne putem educa…
Citește mai multConferinta Internationala „Mass-media in post-comunism”, la Oradea si Gyula
În zilele de 14-15 octombrie 2016, la Oradea și Gyula (Ungaria) a avut loc o conferință internațională, intitulată „Mass-media în post-comunism: moştenire, evoluţie, tendinţe”. Manifestarea a reunit în jur de 50 de reprezentanţi ai mediului academic, cercetători, specialişti în măsurarea audienţei mass-media, directori de edituri, jurnalişti din România, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova. La această conferință a participat, atât la Oradea, cât și la Gyula, Excelența Sa Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula (Ungaria). Organizatorii acestei manifestări au fost Universitatea din Oradea (prin Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale,…
Citește mai mult„BIBLIOTECA FARA BARIERE”, 7-9 septembrie 2016, Timisoara
Conferinta Nationala a Asociatiei Bibliotecarilor din Romania „BIBLIOTECA FARA BARIERE”, 7-9 septembrie 2016, Timisoara În perioada 7-9 septembrie 2016, Timișoara va găzdui Conferinţa Naţională a Asociaţiei Bibliotecarilor din România, ediția a 27-a, denumită în acest an Biblioteca fără bariere, manifestare cu peste 300 de participanți: bibliotecari din toate tipurile de biblioteci (universitare, publice, școlare), specialişti și cercetători din domeniul ştiinţelor informării, documentării, din ţară şi de peste hotare, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, ai instituţiilor de cultură şi de învăţământ. Aceștia vor dezbate aspecte referitoare la experiența profesională și…
Citește mai multArta pârțului sau conferinţa Daliniană a Contelui de la Trompette
One-man- show cu dramatizarea, pe muzica live și în interpretarea actorului Levente Kocsárdi Pe texte din “Jurnalul unui Geniu” de Salvador Dali. Duminică, 24 aprilie, de la ora 19, la Club 30 (Timișoara, Piața Victoriei) Spectacolul încheie Cafékultour 2016, săptămâna cafenelelor – organizată de Institutul Francez Timișoara și Centrul Cultural German Timișoara. În cadrul evenimentului va fi inaugurata instalația teatrală creată de scenograful Mihai Donici pentru acest show. Graphic design: Levente Benedek Arta Pârțului – o comedie de esență tare. O satiră necruţătoare a flatulenţei ipocrito- politice ce transgresează epocile.…
Citește mai multA 6-a Conferinta anuala de fiscalitate organizata de EY Romania la Timisoara
Schimbări aduse de Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală pentru anul 2016 Aflată la cea de-a 6-a ediție, conferinţa anuală de fiscalitate organizată de EY România la Timișoara, aduce specialişti de top din domeniul consultanţei fiscale pentru a discuta despre modificările recente aduse Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, precum şi despre alte reglementări fiscale şi contabile care vor fi relevante în anul 2016 pentru contribuabili. Conferinţa se axează pe impactul celor mai recente modificări legislative în domeniul fiscal, incluzând şi principalele modificări ale reglementărilor contabile şi noul…
Citește mai multMaine, debuteaza la Timsoara lucrarile celei de a IX-a Conferinta de Oftalmologie regionala cu participare internationala
In perioada 23 – 25 aprilie 2015, Timisoara este gazda unuia dintre cele mai importante evenimente din viata medicala romaneasca. „A IX-a Conferinta de Oftalmologie regionala cu participare internationala” reuneste peste 400 oftalmologi din tara (Centrele universitare Cluj, Bucuresti, Iasi, Sibiu, Craiova, etc), din strainatate (Ungaria, Germania, Serbia, Elvetia, Italia). Sub egida Societatii Romane de Oftalmologie, Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes din Timisoara alaturi de Asociatia Oftalmologilor din Banat si Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, colectivul Clinicii de Oftalmologie Timisoara sub coordonarea Domnului Profesor Dr. Mihnea Munteanu seful…
Citește mai multConferinta de Diseminare a Proiectului D.A.R.M.A.
În data de 24 octombrie 2013, cu începere de la ora 10:00, s-a desfăşurat în Sala Bega a Centrului Regional de Afaceri din Timişoara, de pe Bld. Eroilor de la Tisa Nr. 22, Conferinţa de Diseminare a Proiectului „Dezvoltare Antreprenorială şi Relaţionare în Mediul de Afaceri” – D.A.R.M.A., Proiect este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură…
Citește mai multConferinta de incheiere a proiectului S.I.A.S
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener coordonator al Proiectului “Schemă inovativă de adaptabilitate și specializare S.I.A.S.”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și derulat de CCIAT în parteneriat cu camerele de comerț ale județelor Bacău, Brașov, Prahova, Satu-Mare și Vâlcea, Universitatea de Vest Timişoara, Escola Profissional Cristóvăo Colombo (Portugalia) și MONDIMPRESA Italia, organizează în data 30 octombrie 2013, între orele 1000 – 1300, la sediul CCIAT din Pţa Victoriei nr.3 – Unitatea de management şi specializare (Sala C.E.D.O.),…
Citește mai multConferinta de incheiere a proiectului S.I.A.S
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener coordonator al Proiectului “Schemă inovativă de adaptabilitate și specializare S.I.A.S.”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și derulat de CCIAT în parteneriat cu camerele de comerț ale județelor Bacău, Brașov, Prahova, Satu-Mare și Vâlcea, Universitatea de Vest Timişoara, Escola Profissional Cristóvăo Colombo (Portugalia) și MONDIMPRESA Italia, organizează în data 30 octombrie 2013, între orele 1000 – 1300, la sediul CCIAT din Pţa Victoriei nr.3 – Unitatea de management şi specializare (Sala C.E.D.O.)…
Citește mai multConferinta de diseminare a proiectului DARMA
In organizarea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, joi, 24 octombrie 2013, începând cu ora 9.45, va avea loc, Conferinta de Diseminare a Proiectului de anvergura „Dezvoltare Antreprenoriala si Relationare in Mediul de Afaceri” – D.A.R.M.A., finantat prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si implementat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Botosani, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bacau, Camera de Comert si Industrie Suceava, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea si Asociatia pentru Integrare si Dezvoltare Comunitara INDECO din Iasi. Evenimentul se…
Citește mai multConferinta Biroului Executiv al Consiliului National al Elevilor
În perioada 2-5 martie a avut loc, la Bucureşti, Conferinţa Biroului Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor. Pe agenda liderilor naţionali ai elevilor s-au numărat atât întâlniri informale, cât şi formale cu diferiţi factori decizionali din mediul educaţional românesc. Prima întâlnire a avut loc cu Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Dragoș și cu reprezentantul platformei suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, Doru Ştefănescu. S-au pus bazele proiectului „Scrisoare către Basarabia”, de către Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi”, reprezentat prin directorul general, domnul Cristian Dumitru, în parteneriat cu…
Citește mai mult2013 incepe cu modificari fiscale neprevazute
Ernst & Young prezintă companiilor din Bucureşti noutăţile Codului Fiscal la cea de-a şaptea conferinţă anuală de fiscalitate Cea de-a şaptea conferinţă anuală de fiscalitate a Ernst & Young a avut loc pe 24 ianuarie 2013, unde nouă specialişti în fiscalitate şi consultanţă de afaceri au prezentat principalele modificări aduse Codului Fiscal, Normelor de aplicare a Codului Fiscal şi a altor acte normative fiscal-contabile care vor avea impact asupra companiilor din România în 2013. Temele abordate în cadrul conferinţei s-au axat pe ultimele schimbări legislative referitoare la: impozitul pe…
Citește mai multMinifotbal, beneficii multiple
Săptămână trecută la Amsterdam a avut loc cea mai importantă conferință dedicată dezvoltării fotbalului la nivel internațional, The International Football Development. Singurul român invitat la acest eveniment a fost Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, dar și al European Minifootball Federation. Răzvan Burleanu a vorbit despre dezvoltarea minifotbalului în Europa, caracteristicile acestui sport, dar și despre beneficiile practicării minifotbalului. Astfel în numai jumătate de an de activitate federația europeană de profil numără 24 de țări membre și peste 600.000 de practicanți, numărul acestora crescând în fiecare lună, datorită…
Citește mai multOportunitati de atragere a investitiilor si finantarea sectorului privat
În data de 27 noiembrie 2012, între orele 8.45 și 15.30, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22, conferința cu tema: “Oportunităţi de atragere a investițiilor şi finanţarea sectorului privat” Conferința face parte dintr-un proiect care se derulează la nivel național, printr-o serie de conferințe itinerante organizate în centre economice importante din țară, care vin în întâmpinarea nevoilor comunităților locale de afaceri și se adresează managerilor de companii, investitorilor, antreprenorilor, băncilor, fondurilor de investiții, companiilor de consultanță, caselor de avocatură.…
Citește mai multStarea de normalitate
Fragmente alese, din conferinţa susţinută la Şcoala de Vară de la Moţăţăi, regiunea Goltenia, de pedagogul Liviu Ocoş Costogan ( de origine, calician) Domnilor şi Doamnelor ( pauza medie ) Stimaţi tovarăşi, câţi nu sunteţi încă în topul primilor 300 de nevoiaşi, Vom vorbi astăzi despre copiii noştri, despre învăţământul nostru cel de toate zilele, în fruntea căruia am fost întotdeauna cel dintâi (pauză) (în sus) care…( arată cu băţul pe ecranul unui proiector item-urile unui slide Power-Point…1,2… apasă pe buton… 1,2… apasă butonul…robot…) valoare europeană…reformă…progres…civilizaţie…cultură…rezultate, programe, programă şcolară, evoluţiune,…
Citește mai mult