CULTURĂ / DIRECTORUL, TATA, RAŢIUNEA, COOPERATIVA „DESERVIREA” ŞI CONCETĂŢENII

Uneori, prin decor se descriu toate personajele. Există şi decoruri ambuscadă. Pipăind drepturile omului, nu îţi vine să crezi că pot să încapă într-o căsuţă modestă, pe Strada Iancu Jianu nr. 838 bis. Te-ai aştepta ca o asemenea instituţie să aibă un sediu impunător. Chiar să-l merite. Ei bine, vă înşelaţi! În primul rând, pentru că eu nu înţeleg nimic din eticheta: Drepturile Omului. Îmi spun ceva: dreptul individului în raport cu drepturile indivizilor. Drepturile indivizilor în raport cu dreptul individului. Apoi, clădirile mari şi frumoase pot fi goale pe…

Citește mai mult

INTERNAŢIONAL / Libia a fost reprimită în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a votat pentru reprimirea Libiei în cadrul Consiliului pentru Drepturile Omului, relatează vineri agenţia Associated Press. ONU, care are 193 de state membre, a suspendat Libia din Consiliu pe 1 martie a.c., în contextul eforturilor internaţionale de a pune capăt reprimării violente a protestatarilor de către Muammar Gaddafi. După moartea lui Gaddafi şi instalarea unui nou guvern interimar libian, Adunarea Generală a adoptat vineri, cu 123 de voturi pentru, 4 împotrivă şi 6 abţineri, o rezoluţie privind reprimirea Libiei în Consiliului pentru Drepturile…

Citește mai mult

Aniversare la Clubul Soroptimist International din Timișoara

Membrele Clubului Soroptimist International din Timișoara aniversează 15 ani de la înfiinţare printr-o festivitate ce va avea loc în 28-29 aprilie, la Hotelul Reghina Blue din Timișoara, str. Cozia nr. 51-53, cu participarea reprezentantelor cluburilor similare din Danemarca, Franţa, Olanda, Grecia şi România. Clubului Soroptimist International din Timișoara a fost înființat în 1996, cu sprijinul unor reprezentante din Danemarca, fiind printre primele organizații de acest fel din țară. În fapt, Uniunea Soroptimist International este o organizație nonguvernamentală pentru femeile care activează în diferite domenii profesionale, disponibile să lupte pentru drepturile…

Citește mai mult

Cum şi de ce a mai pierdut România încă o cauză la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a trecut şi pe la Tribunalul şi Curtea de Apel Timiş

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 118 din data de 16 februarie 2011, a fost publicată Hotărârea Curţii Europene a Drepturilor Omului (Secţia a treia), din 4 octombrie 2010, în Cauza Cenoiu şi alţii împotriva României, prin care Curtea Europeană a condamnat statul român pentru încălcarea art. 6 § 1 din Convenţie care consacră dreptul la judecarea cauzei într-un termen rezonabil. La originea cauzei se află cererea adresată Curţii de patru reclamanţi, cetăţeni români. Primul reclamant, director al unei societăţi agroindustriale cu capital de stat, a făcut obiectul…

Citește mai mult