La data de 18 martie 2019, o delegaţie a Universitatii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, condusă de prof. Cristian Chioncel, prorectorul Universităţii, a efectuat o vizită la Liceul Nicolae Bălcescu (LNB) din Gyula. Din delegaţie a făcut parte şi prof. Nicoleta Marcu, directorul Casei Corpului Didactic Caraş-Severin. Ei au fost însoţiţi de către Florin Trandafir Vasiloni, consulul general al României la Gyula. Gazda acestui eveniment a fost Maria Gurzău Czegledi, directorul LNB. În cadrul vizitei, reprezentanţii universităţii reşiţene, la care învaţă în prezent peste 1.300 de studenţi, au vorbit elevilor claselor a…
Citește mai multEtichetă: eftimie murgu
CULTURĂ / România nu poate câştiga competiţia europeană şi mondială decât cu universităţile sale
România nu poate câştiga competiţia europeană şi mondială decât cu universităţile sale, a afirmat, vineri, la Reşiţa, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care le-a transmis tinerilor de la Universitatea „Eftimie Murgu” să aleagă varianta curajului şi a responsabilităţii. O universitate dinamică, bine gospodărită de nişte oameni entuziaşti. E premisa formării unor tineri, cărora le transmit să aleagă varianta curajului şi responsabilităţii, pentru că România nu poate câştiga competiţia europeană şi mondială decât cu universităţile sale. Universitatea „Eftimie Murgu” are un rol esenţial în implacabila dinamică a schimbării, a afirmat Funeriu, prezent…
Citește mai multTimişoara / Ediţie specială „Coloana Infinitului” dedicată lui Eftimie Murgu şi lui Traian Vuia
Ediţia specială a „Coloanei Infinitului” (Anul XIII,nr.75, 2010, Timişoara), revista de cultură editată de Asociaţia Culturală „Constantin Brâncuşi” din Timişoara, a fost dedicată lui Eftimie Murgu şi lui Traian Vuia. Printre numele semnatare se află Horia Ciocârlie (Încheierea cu bine a unui an dificil), Valentina Bobină- Vucovan (Adrian Păunescu, „o interjecţie pentru durere”), Corneliu Iovuţa (Poeme dedicate lui Adrian Păunescu), Mihai Ţopa (După moartea lui), Constantin C. Gomboş ( O vizită la Cimitirul Bellu după 50 de ani, Întâlnire cu fraţii noştri din Uzdin-Serbia), Sorin Linţa (Din istoria presei timişorene),…
Citește mai mult