Data de 5 iunie – Ziua Mondiala a Mediului sub genericul „Conectarea oamenilor la natură”, eveniment celebrat și dedicat activităților de protejare a mediului. Împreună cu toți iubitorii de natură de pe mapamond, prin intermediul acestei sărbători, membrii cercului de Ornitologie/Etologie de la Palatul Copiilor Timișoara și elevi ai școlilor: Colegiul Național Bănățean, After School Octa Club, Colegiul de Silvicultură și Agricultură Casa Verde Timișoara, Școala Gimnazială Remetea Mare, împreună cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Timiș s-au conectat la natură prin activități educative desfășurate la Muzeul Satului Bănățean, Pădurea…
Citește mai multEtichetă: natura
Oamenii de stiinta se joacă cu natura. Primul cromozom sintetizat artificial
O echipă internatională de cercetători au construit cel mai complet cromozom artificial, dintr-o celulă de drojdie, ceea ce ar reprezenta primul pas în construcţia unei noi specii de organisme cu proprietăţi utilizabile în industria chimică şi medicinală. In loc să copieze creatia naturii, cercetătorii au operat mai multe modificări ale cromozomului eliminând o parte din genele acestuia. Rezultatul obtinut a fost apoi introdus în celule vii ale drojdiei rezultand astfel o specie mutanta. ”Este cel mai complet cromozom sintetizat construit pana acum”, a declarat Jef Boeke, un cercetător al Langone…
Citește mai multEducatie ecologica in comuna Sagu, judetul Arad
Descoperim natura prin drumeţii Miercuri 05.06.2013, între orele 10:00-13:00, în cadrul proiectului „Elaborarea Măsurilor de Management şi Proiectarea Infrastructurii Suport pentru Promovarea Sitului NATURA 2000 ROSPA0047 Hunedoara Timişană”, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, încheie pentru acest an şcolar, seria de activităţi educative destinate unităţilor de învăţământ din arealul sitului, prin organizarea unei drumeţii. 24 de elevi de la Școala Generală Fiscut se vor bucura de o drumeţie la obiectivele turistice de pe teritoriul administrativ al comunei Șagu, județul Arad: zona de agrement „Pescaria Fiscut”, situl arheologic “Movila teşită. Activitatea…
Citește mai multProtejam natura pentru viata!
Ministerul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii lansează în şcolile din România un proiect educaţional în săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun” Administraţia Bazinală de Apă Banat implementează alături de Inspectoratul Şcolar al judeţelor Timiş şi Caraş-Severin proiectul educaţional “ Protejăm natura pentru viaţă“, iniţiat de Ministerul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Acest proiect cuprinde o gamă de activităţi specifice educaţiei non-formale specifice elevilor din şcolile gimnaziale şi licee şi se derulează în perioada 1-5 aprilie, în cadrul săptămânii “ Să ştii mai multe,…
Citește mai multStimata natura
Stimata natura, La procesul de lansare in fabricatie, in premiera mondiala, a seriei de roboti de munca, de distractie, de slava, si de facut sex si bani, ADAM, la al doilea prototip experimental, linia de productie s-a defectat, si a scos un rebut, EVA, care s-a apucat imediat de multiplicat…. 27 martie 2013
Citește mai mult350 de persoane au protestat la Timisoara, Cluj si Bucuresti, pentru „Oprirea macelului din Natura Romaniei”!
În 28 noiembrie 2012 între orele 18 şi 20, Alianta pentru Diversitatea Naturii (ADN) a organizat proteste de stradă în Timişoara (lângă Catedrală), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii) şi Bucureşti (lângă fântâna de la Universitate), cu tema: Opriţi măcelul din Natura României! În total au participat în jur de 350 de persoane: 200 în Cluj-Napoca, 100 în Bucuresti şi aproximativ 50 în Timişoara. Manifestaţiile au fost paşnice, fără conotaţie politică şi au avut ca scop conştientizarea de către populaţie dar şi sensibilizarea autorităţilor faţă de problemele cu care se confruntă natura…
Citește mai multTablou cu natura vie, partial vindecata
A venit aici, să scrie, Un pomelnic pe hârtie… Scrie drept lângă altar, Fraţii de abecedar… Scrie cum scriam şi eu, Oamenii lui Dumnezeu. Scrie greu, că-i greu ‘nainte, Să îţi ţii părinţii, minte… Scrie numele într-una: Tata, mama – bunul, buna Dinspre tată, dinspre mamă, Când îi scrie, îi şi cheamă… Scrie numele din sat… Din bordei, şi din palat… Scrie numele, le-nvie… Din oraş… din veşnicie… Scrie dascălii, colegii… Şi puternicii, şi blegii… Scrie rudele, vecinii… Buruienile… şi crinii… Scrie preoţii şi scrie…
Citește mai multNAŢIONAL / Mircea Toader spune că demisia Teodorei Trandafir nu are nicio legătură cu zona politică
Deputatul PDL Teodora Trandafir şi-a dat demisia din Parlament, invocând pentru gestul său motive de altă natură decât politice, a declarat vineri liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader. Ştiam că îşi dă demisia, am văzut demisia, discutasem înainte. Astăzi şi-a depus demisia la Secretariatul General al Camerei. Gestul său este fundamentat pe boala pe care a avut-o. Va face o declaraţie în Parlament, demisia sa nu are nicio legătură cu zona politică. Din ce am discutat, practic, timpul pe care îl mai are îl dedică profesiei. Declaraţia o să fie ca…
Citește mai multNAŢIONAL / Rareş Niculescu critică PSD şi PNL pentru atitudinea faţă de România
Europarlamentarul PDL Rareş Niculescu a criticat, joi, într-o conferinţă de presă, atitudinea pe care ar avea-o reprezentanţii PSD şi PNL faţă de România, prin aducerea în discuţie, la nivel european, a aşa-numitelor derapaje democratice din ţara noastră. Ceea ce au făcut reprezentanţii PSD şi PNL în Parlamentul European este un gest necugetat. Sper că aceste atacuri vor înceta până nu este prea târziu, a subliniat Rareş Niculescu. El a adăugat că implicaţiile unor asemenea atacuri pot fi majore, inclusiv de natură financiară.
Citește mai multFAPT DIVERS / Un tată de gemene a găsit o metodă pentru a le adormi în acelaşi timp
Matthew Nifield, tătic de gemene, a încercat toate soluţiile posibile ca să-şi facă fetele să adoarmă. Madeleine şi Gwyneth refuzau să adoarmă în acelaşi timp, însă tatăl lor a găsit în cele din urmă o metodă eficientă: a făcut o compilaţie cu zgomote din natură, scrie 7sur7.be. El a creat o aplicaţie pentru iPhone şi iPad, pentru a-şi împărtăşi soluţia şi altor părinţi, care este folosită în prezent în lumea întreagă. Botezată White Noise Ambiance, aceasta a fost descărcată de mii de părinţi epuizaţi. Ideea pe care a avut-o îi…
Citește mai multModele în natură
Imagini surprinzătoare din natură, realizate de fotografii National Geographic. Apus în Arizona. Ghețarul Matanuska reflectat într-un lac glaciar, Alaska. Dune de nisip din Namibia. Pădure în flăcări, SUA. Deal cu terase, California. Vulcanul Dallol, Etiopia. Deșertul Danakil, Etiopia. Noroi, Arizona. Coajă de pin, Canada. Trunchiuri de mesteacăn alb, Canada. Sursa: National Geographic.
Citește mai multTimişoara / Cum să-ţi crească iarba transfrontalieră?
Începând cu luna martie 2011, a demarat Proiectul de cooperare între Municipiul Timişoara şi Oraşul Szeged – „Biodiversitatea şi protecţia naturii – o abordare responsabilă a problemelor de mediu a două oraşe înfrăţite”, acronim BIOTOWNS, cod proiect HURO/0901/128/1.3.4., derulat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013, cofinanţat de Uniunea Europeană şi Fondul European de Dezvoltare Regională. Proiectul urmează să se deruleze pe parcursul a 8 luni şi are un buget aprobat de 80.000 EURO, câte 40.000 EURO pentru fiecare partener. Finanţarea se va face prin…
Citește mai multComisia Europeană a lansat campania de selecţie a propunerilor de proiecte LIFE+ pentru anul 2011
Comisia Europeană a lansat cea de-a cincea campanie de selecţie a propunerilor de proiecte LIFE+. Bugetul alocat României este de aproximativ 11,5 milioane de euro, disponibil finanţării proiectelor care se înscriu pe cele 3 componente ale programului: natură şi biodiversitate, politici şi guvernare de mediu şi informare şi comunicare. Ghidurile publicate de Comisia Europeană şi formularul de aplicare necesare completării propunerilor de proiecte pentru sesiunea 2011 pot fi găsite şi pe site-ul M.M.P, la adresa http://www.mmediu.ro/programe_finantare/life/life.htm. Sesiunea de proiecte LIFE+ 2011 prezintă un calendar strict al proiectelor, în care data…
Citește mai mult