Ambasada Suediei „She’s on Wikipedia” #WikiWomenRO

Ce femei de seamă din România ar trebui să găsim pe Wikipedia?

Știai că 90% dintre cei care crează conținut pe Wikipedia sunt bărbați? Nu e de mirare că există de 4 ori mai multe pagini pe Wikipedia despre bărbați decât despre femei. Cifrele variază de la țară la țară (în România, doar 1% dintre cei care crează conținut pe Wikipedia în limba română sunt femei), dar imaginea globală este aceeași: informațiile despre femei pe Wikipedia sunt considerabil mult mai puține decât despre bărbați.

#Wikigap -„Let’s close the Internet gender gap”, este o inițiativă a Ambasadei Suediei din România în parteneriat cu ”Wikimedians of Romania and Moldova” și SNSPA care are ca scop creșterea numărului de articole despre personalități feminine din România pe Wikipedia și creșterea numărului de editori-femei la proiectele Wikimedia.

Experți din toate domeniile care doresc să contribuie la scrierea de articole pe Wikipedia, studenți la drept, jurnalism, relații internaționale, studii politice, limbi străine etc sunt invitați să participe la un maraton de editare în limba română, în data de 7 martie, ora 18:00, la SNSPA.

“90% dintre cei care care crează conținut pe Wikipedia sunt bărbați”

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.