Te afli aici: Acasa » Fapt Divers » Ce pateste creierul tau daca bei trei halbe de bere pe saptamana

Ce pateste creierul tau daca bei trei halbe de bere pe saptamana

 Consumul regulat a trei halbe de bere sau a trei pahare de vin pe săptămână ne poate afecta permanent creierul. Oamenii de ştiinţă au descoperit că pentru a realiza sarcini obişnuite indivizii care obişnuiesc să consume alcool sunt nevoiţi să  utilizeze  cu aproximativ 20% mai mult din funcţiile creierului decât restul oamenilor. De asemenea, se pare că odată cu trecerea timpului, aceste persoane constată că le este din ce în ce mai greu să se concentreze, scrie descopera.ro.

Studiul cercetătorilor de la Universitatea din Santiago de Compostela pe această temă a durat trei ani. La el au participat 26 de studenţi care consumau în mod regulat aproximativ cel puţin3 halbe de bere  odată pe săptămână şi alţi 31 de indivizi care nu consumau alcool în mod obişnuit.

Ulterior, toţi subiecţii au fost solicitaţi să reacţioneze la anumite simboluri care apăreau pentru scurt timp pe un ecran. Deşi nu s-au constatat diferenţe măsurabile între cele două grupuri în ceea ce priveşte acurateţea şi viteza de răspuns, s-a observat că în cazul indivizilor care nu consumau alcool, activitatea cerebrală ajungea la 18 microvolţi, pe când cea a consumatorilor de alcool era de 20 de microvolţi în primul an, pentru ca în al trei an să ajungă la 22 de microvolţi.

 Rezultatele demonstrează faptul că tinerii consumatori de alcool  manifestă anomalii la nivelul activităţii neuronale implicate în atenţie şi memoria de lucru.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus