Te afli aici: Acasa » Fapt Divers » Cele mai importante beneficii din coaja merelor

Cele mai importante beneficii din coaja merelor

„Un măr pe zi ţine medicul la distanţă“ spune o vorbă, însă cel mai important lucru dintr-un măr îl reprezintă coaja. Aşa că, dacă eşti obişnuit să decojeşti mărul înainte de a-l mânca, încearcă să renunţi la acest obicei. Singurul lucru care stă între tine şi beneficiile oferite de un măr cu tot cu coajă este o spălare temeinică a fructului înainte de a-l consuma, notează „Huffington Post“.
Un măr de mărime medie conţine 4,4 grame de fibre, cu tot cu coajă. Fără coajă, vei beneficia de doar 2,1 grame de fibre. Un măr decojit nu mai poate fi denumit o sursă bună de fibre.
Elementul din măr responsabil cu îmbunătăţirea respiraţiei se numeşte „quercetină“ şi se regăseşte, în special, în coaja mărului. Un studiu american a descoperit că oamenii care mănâncă peste cinci mere pe săptămână îşi îmbunătăţesc funcţionalitatea plămânilor mulţumită efectelor quercetinei, notează publicaţia „Health“.
Quercetina îţi protejează şi memoria. Acest antioxidant pare să lupte împotriva distrugerii ţesuturilor cerebrale, fapt care este asociat cu boala Alzheimer sau alte boli degenerative, susţine un studiu efectuat pe şoareci în 2004.
Un studiu din 2007 efectuat la Universitatea americană Cornell a scos în evidenţă faptul că anumite elemente din coaja merelor, numite „triterpenoide“ opresc dezvoltarea sau chiar „omoară celulele canceroase din culturile de laborator. În special, aceşti compuşi se concentrează pe celulele canceroase ale ficatului, colonului sau sânului, conform autorului cercetării.
Coaja mărului „găzduieşte“ şi puţin acid ursolic, un element important în capacitatea merelor de a lupta cu obezitatea. Acidul ursolic crește masa musculară şi depozitele de grăsime brună din organism, care, în schimb, vor ajuta la arderea caloriilor astfel scăzând riscul de obezitate, notează un studiu din 2012.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus