Te afli aici: Acasa » Fapt Divers » Exista viata dupa moarte? Un nou studiu pare sa elucideze misterul

Exista viata dupa moarte? Un nou studiu pare sa elucideze misterul

Ce se întâmplă atunci când intri în moarte clinică? Cei mai mulţi dintre cei care au traversat o astfel de experienţă unică mărturisesc că şi-au parasite corpul fizic şi au parcurs un tunel la capătul căruia era o lumină orbitoare, că şi-au întâlnit rudele cu rude decedate, că au văzut îngeri sau că revăzut toată viaţa până în acel moment. Un nou studiu pune capăt acestor speculaţii şi pare să elucideze misterul, scrie huffingtonpost.co.uk.

Cercetătorii au făcut câteva experimente pe şobolani. Cu toate că inima animalelor a încetat să mai bată, creierul a dat semne de conştienţă. Misterioasa activitate a creierului, remarcată de cercetători, ar putea explica experienţele trăite “dincolo de moarte”. Acesta este primul studiu care aprofundează starea neurofiziologică, după un stop cardio respirator. Astfel, cercetătorii concluzionat că toate aceste experienţe sunt generate de o activitate electrică intense în creierul care este pe moarte.

Studiul sugerează atunci când cineva se află la un pas de moarte se întâmplă ceva care împinge creierul conştient la un stadiu ridicat de excitare, declanşând viziuni și senzații asociate cu “experienţele de dincolo de moarte”.

“Am fost surprinşi de activitatea intensă a creierului”, a spus George Mashour, unul dintre cercetătorii de la  Universitatea Michigan din Ann Arbor.

“Studiul făcut pe şobolani ne arată că reducerea oxigenului şi a glucozei din timpul stopului cardiac poate stimula activitatea cerebrală care este caracteristică stării de conştienţă”, a spus dr. Jimo Borjigin, de la Universitatea din Michigan.

Alţi cercetători susţin că studiul nu este bine argumentat din punct de vedere ştiinţific. “Nu știm dacă animalele au experienţa conștiinței”, a spus Dr. David McGonigle, de la Universitatea din Cardiff. “În timp ce studii recente sugerează că animalele ar putea avea într-adevăr un fel de amintiri autobiografice pe care le posedă oamenii, acel tip de amintiri care ne permit să ne reîntoarcem într-un anumit loc şi timp, pare puțin probabil ca experienţele de dincolo de moarte să fie neapărat similare între specii”, a mai spus profesorul.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus