Te afli aici: Acasa » Fapt Divers » O fetita de trei ani cu autism, picteaza impresionant

O fetita de trei ani cu autism, picteaza impresionant

Iris Grace Halmshaw, o fetiţă de trei ani, adoră apa, copacii, vântul şi îi place să danseze. Atinsă de autism, ea nu poate vorbi pentru a-şi exprima sentimentele. A găsit totuşi un mijloc să se exprime: pictând tablouri minunate, scrie huffingtonpost.fr.

Autismul cu care a fost diagnosticată în 2011 face dificilă interacţiunea fetiţei cu ceilalţi sau menţinerea contactului vizual, se arată în site-ul creat de părinţii ei. În cadrul terapiei pe care o urmează Iris, părinţilor li s-a recomandat să o facă să picteze. Pictura i-a plăcut atât de mult copilului, încât acum petrece şi două ore ca să termine o pânză.

„Autismul a creat la ea un stil de pictură pe care nu l-am văzut niciodată la copiii de vârsta ei. Înţelege culorile şi felul în care interacţionează. Se bucură foarte mult când mă vede că scot tuburile de vopsea”, spune pe site mama fetiţei, Arabella Carter-Johnson.

Pictura i-a permis lui Iris să se liniştească şi să se concentreze, scrie Daily Mail, care a mers acasă la copil, în localitatea engleză Market Harborough, să o vadă la lucru. Site-ul scrie că fetiţa pictează liniştit, scoţând din când în când exclamaţii de bucurie.

„Ar trebui să îi lăsăm să încerce activităţi noi, care ar putea să le dezvăluie talentele. Daţi-le o chitară, o minge sau o pensulă copilului vostru şi vedeţi ce iese. Nu ar trebui să ne definească un handicap, pe noi sau pe copiii noştri.”

Familia a vândut până acum – prin intermediul site-ului internet – reproduceri ale tablourilor lui Iris Grace, cu preţuri cuprinse între 38 şi 295 lire sterline (45 – 345 euro). Părinţii ei caută un sponsor pentru a expune picturile originale în luna noiembrie, înainte să le vândă la licitaţie. Fondurile astfel câştigate vor folosi la continuarea terapiei fetiţei, încheie huffingtonpost.fr.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus