Te afli aici: Acasa » Fapt Divers » Paranormal » Descoperire uimitoare a astronomilor

Descoperire uimitoare a astronomilor

O echipă condusă de astronomul David R. Law, de la Universitatea din Toronto, a folosit Hubble pentru a observa mai mult de 300 de galaxii distante și pentru a le studia proprietățile. Una dintre galaxii, numită BX442, a părut neobișnuită, iar echipa a folosit un observator din Hawaii, pentru a o studia mai amănunțit. La început, astronomii au crezut că este vorba de iluzia unei galaxii spirală, provocată de o aliniere accidentală a două galaxii în imagini. Însă studierea spectrelor din mai mult de 3.600 de locuri în și din jurul galaxiei au arătat că, într-adevăr, este vorba de o galaxie spirală.

De fapt, este o așa-numita galaxie spirală grandioasă, care are “brațe” proeminente, bine dezvoltate, în formă de spirală. “Faptul că această galaxie există este uimitor. Până acum se credea că astfel de galaxii nu existau atât de devreme în istoria Universului“, a declarat Law.

Marea majoritate a galaxiilor vechi arătau ca niște epave“, spune astronomul Alice E. Shapley, de la UCLA, unul dintre cei care au descoperit neobișnuita galaxie spirală. “Primul nostru gând a fost: de ce aceasta este atât de diferită și atât de frumoasă?“, continuă ea. Această galaxie, în mod normal, nu ar trebui să existe.

Motivul pentru care totuși există ar putea fi galaxia “pitică” de lângă ea, cele doua părând să se unească. Simulările pe calculator arată că o astfel de contopire ar putea produce modelul de spirală observat. Potrivit acelorași simulări, “fuziunea” celor două galaxii ar fi rapidă, iar spirala ar dispărea într-un timp relativ scurt: 100 de milioane de ani. Se pare că astronomii pur și simplu s-au uitat la BX442 la momentul potrivit.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus