Actiunile lui Snowden pun in pericol securitatea natională a SUA”

„Acţiunile lui Edward Snowden, fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională a SUA (NSA), aflat la originea scurgerilor de informaţii privind amploarea interceptărilor ilegale efectuate de către agenţiile de informaţii americane, sunt ilegale, neconstituţionale şi ameninţă securitatea naţionala a SUA”, a declarat miercuri directorul NSA, Keith Alexander, citat de Ria Novosti.

În cadrul unei audieri în faţa Comisiei pentru serviciile secrete a Camerei Reprezentanţilor din SUA, el a negat informaţiile apărute recent într-o serie de publicaţii europene, cum ar fi Le Monde, El Mundo şi l’Espresso despre interceptarea la scară largă a comunicaţiilor liderilor europeni de către agenţiile de informaţii americane.

„Aceste informaţii sunt absolut false”, a susţinut directorul NSA, explicând că SUA primeau de la servicii externe prietene toate informaţiile „necesare pentru protejarea ţării şi desfăşurarea de operaţiuni militare”.

Germania şi Brazilia au declarat că vor obţine o rezoluţie a ONU cu privire la respectarea vieţii private care să includă şi Internetul.

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.