Te afli aici: Acasa » Fără categorie » Baile Felix vor avea Aquapark de 30 milioane euro

Baile Felix vor avea Aquapark de 30 milioane euro

Statiunea balneoclimaterica Baile Felix, aflata in judetul Bihor, vrea sa-si faca Aquapark de 30 milioane euro si un hotel de 20 milioane euro, proiecte pentru care a fost finalizat studiul de fezabilitate, potrivit datelor transmise de Primaria Sinmartin, de care apartine statiunea.

Aquapark-ul este cuprins in lista de proiecte a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru a fi finantate. Aquapark-ul urmeaza sa fie realizat din fonduri de la bugetul de stat, iar pentru hotel inca nu a fost decisa sursa de finantare. Am initiat acest proiect intrucat romanii din zona aleg sa mearga in aquapark-urile din Ungaria, de la Hajduszoboszlo si Debrecen, cele mai apropiate de granita cu Romania“, spun reprezentantii primariei.
Potrivit acestora, proiectul tehnic si studiul de fezabilitate al acestor proiecte au fost finalizate. Totodata, constructia aquapark-ului ar putea dura 24 de luni din momentul atribuirii contractului.

De asemenea, investitiile planificate in statiunea Baile Felix din acest an se ridica la aproape 2 milioane lei. “Investitiile vizeaza modernizarea strazilor din statiune, retelele de alimentare cu apa, canalizarea si trotuarele. Sursele de finantare vor fi bugetul local si bugetul de stat“, potrivit informatiilor transmise de Primaria Sinmartin.

Statiunea Baile Felix are circa 530 de locuitori si se afla in judetul Bihor, la 8 km de Oradea. Statiunile Baile Felix si Baile 1 Mai apartin de comuna Sinmartin.

Statiunea balneoclimaterica Baile Felix a inregistrat anul trecut o crestere cu 22% a numarului turistilor, pana la aproximativ 85.200, fata de cei circa 70.000 de turisti din anul 2008.
Aceasta crestere s-a datorat faptului ca in decursul anului 2008 s-au construit foarte multe locuri de cazare, care au fost date in folosinta in anul 2009“, spun reprezentantii Primariei Sinmartin.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus