CLUBURI / Prezentare de modă inedită în Club 30 Timişoara. GALERIE FOTO

Seara de sâmbătă 17 decembrie 2011, ora 23:00 a fost una specială în Club 30, unde a avut loc o prezentare de modă inedită de accesorii şi haine realizate din materiale mai neobişnuite, a creatoarei de articole handamde Sarkadi Roswita , colecţia fiind prezentată de către modelele agenţiei J’Adore Models.

În prima parte a serii, creatoarea de articole handmade Sarkadi Roswita, în colaborare cu manechinele de la agenţia de modă J’Adore Models, au prezentat o colecţie de bijuterii handmade. Colecţia a fost făcută special pentru sărbători, la o ţinută de gală, accesorizate cu bijuterii și poşete realizate din materiale reciclabile cum ar fi: hârtie reciclată, hârtie de la bomboane,ciocolată şi alte materiale metalizate.

 

A doua parte a serii a fost o colaborare cu creatorul Octavian Crăciunescu de la J’Adore Models, care a prezentat trei rochii confecţionate din hârtie de ziar, creatoarea de handmade Sarkadi Roswita a prezentat şi ea trei rochii realizate din hârtie de ziar, şi o colecţie de accesorii handmade: cercei, coliere, agrafă păr, poşete. Am aflat în urma unui scurt interviu cum şi-a început cariera creatoarea de handmade Sarkadi Roswita:

 

De când ați început să faceți aceste frumoase accesorii din materiale reciclabile? Având în vedere că, cel puțin la noi, din câte ştiu nu prea a fost mediatizată această îndeletnicire.

„Este o pasiune veche a mea, dar fiind o persoană mai sensibilă am așteptat un impuls, ca să am încredere în forțele mele”.

 

– Ați urmat un curs de perfecţionare în această direcție?

„Nu, am studiat foarte mult pe anumite site-uri tehnica și cam ce aș putea să fac din anumite materiale, iar din martie m-am apucat să pun în practică ceea ce-mi plăcea demult”.

 

– Dacă îmi puteți spune, de unde vă inspirați în realizarea lor?

„Am cumpărat cărți pe diferite tehnici – a ceea ce doream să fac, am studiat creațiile diferiților artizani care au ceva vechime în breaslă și am pus în aplicare. Rămâneam cu foarte multe deșeuri: conserve, hârtii, pungi nylon şi de fiecare dată făceam stoc şi m-am gândit că aș putea  face ceva util și frumos din acestea. M-am documentat în privința asta și….așa au luat naștere unele produse ale mele. Iar despre bijuterii, am observat că foarte multă lume dorește să poarte ceva creat de mână, și cum îmi plac foarte mult accesoriile și de fiecare dată când era un târg produsele handmade aveau trecere, m-am gândit să creez și eu astfel de accesorii”.

 

Acest eveniment, ne-a demonstrat că şi lucrurile ce par pentru unii nimicuri, pentru altii este o adevarata placere să valorifice si materialele reciclabile în diferite obiecte interesante.

 

 

Related posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.